FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović, Kosor, Bebić: maraton lađa je naš ponos

METKOVIĆ, 13. kolovoza 2011. (Hina) - Predsjednik Republike Ivo Josipović, predsjednica Vlade Jadranka Kosor i predsjednik Sabora Luka Bebić, koji nazoče 14. maratonu lađa Metković-Ploče i zajedno ga prate sa zapovijednog broda što prati lađare, u odvojenim su izjavama novinarima uoči početka utrke u Metkoviću izjavili kako trebamo biti ponosni na ovo natjecanje kojim čuvamo našu tradiciju.

"Iznimno je važno čuvati tradiciju, a ovaj matraton lađa je lijepa tradicija na koju se svi skupa s pravom ponosimo", rekao je Josipović, koji je i pokrovitelj tog natjecanja.

Novinari su ga podsjetili na njegovu prošlogodišnju izjavu da razmišlja o sudjelovanju u maratonu lađa kao veslač i pitali kakvi su izgledi da se to i ostvari. "S obzirom na to da sam godinu dana 'mlađi' , onda su izgledi za veslanje nešto veći nego prošle godine", odgovorio je dobro raspoloženi Josipović.

Premijerka Kosor je izjavila da 1. srpnja 2013. godine, kada Hrvatska postaje punopravna članica Europske unije, "maraton lađa unosimo u EU kao nešto svoje, najbolje, što pokazuje kako čuvamo tradiciju i volimo svoje".

"To je iznimno važno, pogotovu kad sjedamo za stol europskih država i naroda. I ovu svečanost gledam u tom kontekstu", rekla je Kosor. Dodala je kako će na današnjem maratonu lađa "ipak nešto više navijati za lađarice".

Inače po pravilim ovog natjecanja u utci može sudjelovati tko god želi - muškarci, žene i djeca.

Predsjednik Sabora Luka Bebić je novinarima izjavio kako je maraton lađa "naša ponos i tradicija koju trebamo ljubomorno čuvati".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙