FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Friščić položio vijenac na grob Stjepana Radića

ZAGREB, 8. kolovoza 2011. (Hina) - U povodu 83. obljetnice smrti osnivača HSS-a Stjepana Radića izaslanstvo te stranke na čelu s predsjednikom Josipom Friščićem položilo je danas vijence i zapalilo svijeće na Radićevu grobu na Mirogoju.

Stjepan Radić bio je strateg ne samo programa HSS-a već i modela kako da hrvatski narod ostvari svoju samostalnost, naglasio je tom prigodom Friščić.

Radić je, kako je kazao, bio svjestan da na tom putu treba dati žrtvu. "I dok mnogi ističu, s pravom, da su ugradili svoje kamenčiće u temelje hrvatske državnosti i opstojnosti, Stjepan Radić i oni koji su bili s njim u beogradskoj skupštini ugradili su svoje živote", rekao je Friščić.

HSS-ovci su, dodao je, ugradili svoje živote u temelje hrvatske državnosti, kasnije i na Bleiburškom polju i na Križnom putu, a mnogi od njih i u Domovinskom ratu. "Mi smo generacija koja s pravom osjeća da baštinimo ono za što su se oni zalagali, o čemu su sanjali, za što su živjeli i za što su život dali", rekao je čelnik HSS-a Josip Friščić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙