FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi signaliziraju novo klizanje cijena

NEW YORK, 4. kolovoza 2011. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su pali jer investitori, nervozni zbog neizvjesne gospodarske situacije, nemaju apetit za nastavak blagog rasta cijena dionica zabilježenog jučer.

Terminski Dow Jones indeks u 13,30 sati bio je u minusu 76 bodova, a tehnološki Nasdaq 16,5 bodova.

Istodobno, S&P 500 terminski indeks bio je na gubitku 9,4 boda, i ispod fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Dow Jones je jučer ostvario dobitak od otprilike 30 bodova, prekinuvši negativni niz od 9 dana gubitaka. Ponajviše je to rezultat dobrih korporativnih rezultata nekolicine kompanija, koji su zasjenili loše pokazatelje o aktivnosti u američkom uslužnom sektoru i pad narudžbi američkoj industriji.

Danas se očekuje objava podatka o tjednoj nezaposlenosti u SAD-a.

Taj podatak bit će uvod u za dan kasnije najavljenu objavu ključnog izvješća o zaposlenosti u srpnju. Ekonomisti očekuju da će pokazati rast broja novih radnih mjesta u prošlome mjesecu za 75.000.

Maloprodajne kompanije mogle bi biti u nešto većem fokusu investitora jer će objaviti podatke o prodaji u srpnju.

Na europskim burzama u očekivanju odluka s redovitog zasjedanja Europske središnje banke, cijene dionica ponovno su pale na najniže razine u zadnjih 11 mjeseci. Najviše su na udaru prodaja dionice rudarskih kompanija, uslijed spuštanja cijena obojenih kovina

Londonski Ftse indeks potonuo je 1,09 posto, na 5.523 bod, frankfurtski DAX za 0,17 posto na 6.629 bodova, a pariški CAC 0,9 posto, na 3.422 boda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙