FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Album" Branka Ištvančića u programu festivala u Herceg Novom

ZAGREB, 4. kolovoza 2011. (Hina) - Dokumentarni film "Album" redatelja Branka Ištvančića, premijerno prikazan ove godine na međunarodnom festivalu dokumentarnog filma u Zagrebu "Zagrebdox", uvršten je u program dokumentarnog filma 25. Filmskog festivala Herceg Novi koji će se od 1. do 7. kolovoza održati u Crnoj Gori.

Revija dokumentarnog filma u selekciji redatelja Vladimira Perovića održava se drugi put po redu u okviru ovog festivala u Herceg Novom, a prikazat će oko 30 dokumentaraca iz različitih zemalja svijeta. "Album" je na programu 5. kolovoza na trgu Belavista u Herceg Novom.

Riječ je o filmu snimljenom po motivima iz istoimene knjige Miroslava Kirina koji za polazišnu ideju ima pokušaj protagonista da ponovno uspostavi normalan poslijeratni život tragajući za izgubljenim obiteljskim fotografijama koje su nestale u ratu na prostorima bivše Jugoslavije.

U ovom poetskom filmu-eseju, čiji su neki dijelovi rađeni i tehnikom Super 8 mm filmske vrpce, književnik Miroslav Kirin pokušava rekonstruirati obiteljski album s fotografijama uništenim u ratu, kada je njegova obitelj morala napustiti kuću u okupiranoj Petrinji. Nakon rata, očekuje ga neobična "kompenzacija": prilikom povratka, umjesto svojih obiteljskih fotografija, u kući nalazi nerazvijeni filmski negativ sa snimkama nepoznate srpske obitelji koja je živjela u njegovoj kući za vrijeme okupacije. I te fotografije, ironično i potresno, postaju dijelom obiteljskog albuma.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙