FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Znatni porast poslovnih rezultata Lošinj Hotels&Villasa

ZAGREB, 1. kolovoza 2011. (Hina) - Hotelsko turistička grupacija Lošinj Hotels&Villas, kao brend tvrtke Jadranka hoteli koja posluje u sklopu malološinjske tvrtke Jadranka, prvu je polovinu godine završila s porastom noćenja za 23 posto, prihoda za 26 posto i bruto dobiti za 34 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, izvijestili su danas iz te grupacije.

Noćenja je ukupno u prvih šest mjeseci ove godine u smještajnim kapacitetima Lošinj Hotels&Villas bilo 156 tisuća ili 23 posto više, što je, kako ističe član Uprave Jadranka hotela Damir Mlacović, najvećim dijelom rezultat obnove i veće kvalitete ponude i usluga u hotelima Aurora i Vespera, u kojima bilježe i najveći rast noćenja unutar grupacije.

U obnovu tih hotela od 2007. do 2009. uloženo je više od 35 milijuna eura s ciljem njihovog repozicioniranja i povećanja kategorije na četiri i pet zvjezdica i to u sklopu investicijskog ciklusa s Europskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD), s kojom je 2007. tvrtka Jadranka hoteli d.o.o. potpisala ugovor o ulaganju u razvitak i poboljšanje usluga hotela koji pripadaju Grupi Jadranka.

Porast broja noćenja i prosječno ostvarenih cijena pratio je u prvih šest mjeseci ove godine i porast ukupnih prihoda za 26 posto, što u konačnici daje i 34 posto višu bruto dobit nego prošle godine, naglasio je Mlacović.

Napominjući da pozitivan trend bilježe i ovih dana odnosno tijekom glavne sezone, dodaje kako stoga do kraja ove godine očekuju porast broja noćenja od 9 posto u odnosu na prošlu godinu.

U sklopu tih pozitivnih rezultata, Mlacović je za ovu jesen najavio i novu investiciju od 12 milijuna eura u obnovu hotela Punta u Velom Lošinju, koji bi prve goste trebao primiti u lipnju iduće godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙