FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Egipat: prekid prosvjeda na Tahriru u vrijeme ramazana

KAIRO, 31. srpnja 2011. (Hina/AFP) - Egipatski prosvjednici koji u šatorima borave na trgu Tahriru u Kairu tražeći reforme, objavili su u nedjelju da prekidaju prosvjedno sjedenje u vrijeme ramazana, koji u ponedjeljak počinje u Egiptu, i da će ga nastaviti nakon što završi muslimanski mjesec posta.

Aktivisti su zauzeli trg Tahrir, središte prosvjeda, još 8. srpnja, prosvjedujući tako zbog sporosti reforma koje provodi vojska, zadužena za političku tranziciju u zemlji nakon pada predsjednika Hosnija Mubaraka 11. veljače.

Dvadeset šest političkih stranaka i prosvjednih pokreta ističu u priopćenju da su nakon njihovih trotjednih prosvjeda ispunjeni neki njihovi zahtjevi, "zbog čega se egipatska revolucija mora nastaviti".

"No prosvjedno sjedenje bilo je sredstvo, a ne cilj (...), političke stranke i pokreti mladeži odlučili su privremeno obustaviti svoje djelovanje tijekom svetog mjeseca ramazana", napisali su.

Dodaju da se "vraćaju nakon ramazana kako bi mirno prosvjedovali na Tahriru sve dok se njihovi zahtjevi ne ispune u cijelosti".

Prosvjednici koji su isprva izašli na ulice tražeći Mubarakovu ostavku, nastavili su svoj pokret, tražeći prekid suđenja civilima na vojnim sudovima, brzo suđenje čelnicima bivšeg režim zbog zloporabe vlasti i više socijalne pravde.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙