FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NATO napao odašiljače libijske televizije

BRUXELLES, 30. srpnja 2011. (Hina/AFP) - NATO je u subotu obbjavio da izveo niz preciznih napada na tri odašiljača libijske televizije kako bi ušutkao libijskog vođu Moamera Gadafija koji odbija napustiti vlast nakon više od 40 godina unatoč pobuni protiv njegova režima.

"Prije nekoliko sati NATO je izveo zračne udare na tri centra satelitskih odašiljača libijske televizije kako bi onemogućio libijskog vođu Gadafija da ih koristi za zastrašivanje naroda i vođenje napada", objasnio je Sjevernoatlantski savez u priopćenju.

U napadima su upotrijebljene navođene bombe, precizirao je NATO-ov glasnogovornik brigadir Roland Lavoie, koji je dodao da trenutačno analiziraju rezultate.

Objasnio je da je njihova intervencija bila potrebna jer se režim koristi televizijom za "ugnjetavanje civila, poticanje mržnje među Libijcima i mobilizaciju svojih pobornika".

Rekao je da su djelovali sukladno njihovu mandatu zaštite civila i da je operacija brižno pripremljena kako bi se izbjegle žrtve i ne bi uništile sve infrastrukture libijske televizije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙