FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Britanija: Medicinska sestra optužena za smrt 5 bolesnika

LONDON, 23. srpnja 2011. (Hina/AFP) - Britanska policija potvrdila je šest točaka optužnice, među kojima za ugrožavanje tuđeg života i krađu lijekova protiv medicinske sestre koju sumnjiči za ubojstvo u bolnici u Manchesteru, nakon sumnjive smrti petero bolesnika između 44 i 84 godine.

Rebecca Leighton (27), koja je uhićena u srijedu nakon sumnjive smrti više pacijenata u Stockportu, pokraj Manchestera, na sjeverozapadu Engleske, treba se u subotu pojaviti na sudu u Manchesteru.

Policija sumnjiči Leighton da je svjesno stavljala inzulin u infuziju koju je davala pacijentima, zbog čega im je pala razina šećera u krvi, a što je uzrokovalo smrt od hipoglikemije.

U bolnici u Stockportu je 44-godišnja bolesnica umrla 7. srpnja, 71-godišnji muškarac 11. srpnja, dvoje drugih bolesnika od 84 godine 14. srpnja i na koncu 83-godišnja bolesnica je umrla u četvrtak.

Još desetero pacijenata te bolnice bili su njezine žrtve, među kojima 41-godišnji muškarac koji je u teškom stanju.

Medicinska sestra, dugogodišnja radnica u toj bolnici, podigla je uzbunu prošli tjedan, pošto je primijetila da neobično velik broj pacijenata, bez vidljiva razloga, ima nisku razinu šećera u krvi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙