FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Brijuni: Cabaret Brecht - Zadrživi uspon Artura Uija

BRIJUNI, 23. srpnja 2011.(Hina) - Predstava "Cabaret Brecht - Zadrživi uspon Artura Uija" u režiji Lenke Udovički premijerno je izvedena sinoć na Tvrđavi Minor na Malom Brijunu u okviru ovogodišnje 11. sezone kazališta Ulysses.

Riječ je o gangsterskom djelu o korupciji, kriminalu, cvjetači i vlasti a "Zadrživi uspon Artura Uija" Brecht je, kako se navodi u priopćenju za javnost, napisao s neskrivenim didaktičnim ciljem - pružiti američkoj publici jasnu uzročno-posljedičnu analizu tada recentnih događaja u Njemačkoj te upozoriti na činjenicu da je Hitler "doživio jednostavan, progresivan i sasvim zadrživi rast kojega su omogućile osobitosti kapitalizma, psihološki mehanizmi naroda suočenog s ugroženom egzistencijom".

Glazbu, koju je u predstavi izvela skupina Petrojvic Blastin Company, skladao je Nigel Osborne, kostime je osmislila Bjanka Adžić Ursulov, scenografiju Deni Šesnić, a koreografiju Staša Zurovac. Uz Ozrena Grabarića, koji tumači glavnu ulogu, u predstavi glume Mladen Vasary, Mislav Čavajda, Goran Bogdan, Maja Posavec, Damir Šaban, Dražen Šivak, Damir Poljičak, Jure Ivanušič, Zoran Pribičević, Igor Kovač i Filip Detelić. Među brojnim gostima u publici su bili Vesna Pusić, Milanka Opačić i Slobodan Uzelac. Nova predstava Kazališta Ulysses na Malom Brijunu igra do 6. kolovoza.

Inače, u ovogodišnjoj 11. sezoni kazališta Ulysses od 16. srpnja do 21. kolovoza na Malome Brijunu bit će izvedeno 25 izvedaba, tri koncerta i jedno gostovanje - beogradskog "Ateljea 212".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙