FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Umag: svečano otvoren festival "Zlani lav"

UMAG, 1. srpnja 2011.(Hina) - Svečanim ceremonijalom otvaranja u parku umaške gradske palače večeras je svečano otvoreno 12. izdanje međunarodnoga festivala komornoga teatra "Zlatni lav", tijekom kojeg će se u deset dana prikazati 15 predstava.

Prema riječima umjetničkog direktora i selektora festivala Damira Zlatara Freya ove se godine prijavilo najviše kazališta dosad, a u idućih sedam dana bit će prikazano 15 trenutno najzanimljivijih produkcija u regiji. "Zajednička tema selektiranih predstava jest potraga za srećom, a u svakoj priči svaki junak traži svoje pravo na sreću i ljubav, svaki na drukčiji način", poručio je Zlatar Frey.

Festival je otvoren predstavom ansambla mađarske manjine Novosadskog pozorišta Ujvideki Szinhaz "San letnje noći" Williama Shakespearea. U ovoj izvedbi glumci ne progovaraju ni jednu jedinu riječ, a u predstavi se radnja "govori plesom".

Sutra je na rasporedu "Drveni sanduk Tomasa Vulfa" Narodnog pozorišta Sarajevo, u nedjelju su "Sluškinje" vinkovačkoga Gradskog kazališta "Joza Ivakić" i "Adagio" HNK-a Zagreb, a u ponedjeljak "Jaz vas ljubim" Slovenskog ljudskog gledališča Celje i predstava "Šajning" Društva gledališča Glej iz Ljubljane. U nastavku programa u utorak je na programu "Ljepotica iz Leenanea" varaždinskog HNK-a i "Bolnica na kraju grada" Gradskog satiričkog kazališta Kerempuh iz Zagreba. Dan kasnije je na redu "La memoria di Medea" koparskog kazališta Piccolo teatro Citta' di Capodistria i "U samoći pamučnih polja" Nacionalnog kazališta "JHK - Džinot" iz Velesa iz Makedonije. U četvrtak 7. srpnja na repertoaru je "Staza divljači" Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banje Luke dok će se u petak uprizoriti "Čast" pulskog INK-a i "Čas za tango" ljubljanskog teatra Pernarčič & Pernarčič, a u subotu 9. srpnja "Antigona" mariborske Drame Slovenskog narodnog gledališča.

Posljednje večeri, u nedjelju, 10. srpnja, u čast laureatima izvan konkurencije, upriličit će se predstava "Staklena menažerija" u izvedbi Prešernovog gledališča Kranj.

O najboljim predstavama na ovogodišnjem dvanaestom festivalu koje će dobiti statuu Zlatnog lava, rad kipara Ivice Propadala, odlučivat će žiri u kojem su Mani Gotovac, Sibila Petlevski i Miran Hajoš i po tradiciji posjetitelji koji će dodijeliti nagradu za najbolju predstavu po njihovu izboru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙