FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sinjani od 1. kolovoza ponovno dobivaju rodilište

SINJ, 22. srpnja 2011. (Hina) - Sinjsko rodilište otvara se 1. kolovoza 2011., odlučilo je posebno povjerenstvo ministarstva zdravstva i socijalne skrbi koje je nedavno obišlo zatvoreno rodilište kako bi utvrdilo uvjete rada, a isti dan ponovno bi trebala biti otvorena i rodilišta u Imotskom i Makarskoj.

U proteklih godinu dana, koliko je rodilište bilo zatvoreno, mjerodavno je ministarstvo u sinjskoj ispostavi planiralo urediti operacijsku dvoranu, ali se zbog nedostatka kadra i ozbiljnih ulaganja od toga odustalo.

U početku lipnja ove godine ministar zdravstva Darko Milinović potpisao je novi pravilnik o izvanbolničkim rodilištima, po kojem su smanjeni minimalni tehnički standardi te je omogućeno ponovno otvaranje zatvorenih rodilišta.

Predsjednik upravnog vijeća županijskog doma zdravlja splitsko-dalmatinski dožupan Luka Brčić rekao je kako će nastojati da se sva tri rodilišta u županiji otvore isti dana kako ne bi bilo neravnomjernosti. Ocijenio je da sinjsko rodilište ispunjava sve tehničke i kadrovske uvjete, dok su kadrovski uvjeti još problem u makarskom i imotskom rodilištu. Taj problem trebao bi riješiti ravnatelj županijskog doma zdravlja dr. Dragomir Petric, istaknuo je Brčić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙