FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijerka Kosor primila alkare

ZAGREB, 14. srpnja 2011. (Hina) - Uoči održavanja Sinjske alke predsjednica vlade Jadranka Kosor sastala se danas u Banskim dvorima s izaslanstvom Viteškog alkarskog društva, priopćeno je iz vlade.

Alkari su premijerku upoznali s uvrštavanjem Sinjske alke na UNESCO-ov popis nematerijalne svjetske baštine te s tijekom izgradnje Alkarskih dvora, koji će 2013. biti potpuno dovršeni, sa središnjim mjestom Alkarskim muzejom. Govorili su i o čitavom nizu drugih projekata koji se planiraju dovršiti do 2015. godine, kada se obilježava 300. godišnjica Alke, navodi se u priopćenju.

"Ovom prigodom, pozvali su premijerku Kosor na 396. Sinjsku alku te joj čestitali na svemu što je učinila, a posebno na završetku hrvatskih pregovora s Europskom unijom. Također, zahvalili su predsjednici Vlade i na ponovno otvorenom rodilištu u Sinju", priopćio je vladin ured za odnose s javnošću.

Predsjednica vlade, dodaju, posebno je istaknula kako je ovo prva Sinjska alka nakon završetka pregovora, što je nova prilika da naše blago, kao što je Alka, predstavimo Europi. Razgovaralo se i o gospodarskim perspektivama cetinskog kraja te vjerskim projektima u Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙