FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zbog požara na Braču proglašena elementarna nepogoda

SPLIT, 20. srpnja 2011. (Hina) - Splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader proglasio je danas elementarnu nepogodu zbog prošlotjedna požara na otoku Braču u kojem je izgorjelo 4000 hektara borove šume, maslinika, trave i niska raslinja, doznaje se od njegove glasnogovornice Anamarije Rošin.

"Pošto općinska povjerenstva za procjenu štete zajedno sa županijskim povjerenstvom obiđu zgarišta, utvrdit će se visina naknade koja će biti isplaćena i iz županijskog proračuna", kazala je Rošin.

Najveći ovogodišnji požar u Hrvatskoj, onaj na otoku Braču, izbio je u Pustinji Blaca 14. srpnja i proširio se na područja općina Milne, Sutivana i Nerežišća i ugašen je tek nakon četiri dana.

U gašenju vatre, koja je uništila desetinu otoka, sudjelovalo je 300 vatrogasaca s 90 vozila iz svih dijelova Hrvatske, a među gasiteljima je bio i sam župan Sanader. Osim vatrogasaca u gašenju požara su sudjelovale i sve zračne snage. U požaru nije bilo ozlijeđenih, osim mještanke koja je lakše opečena.

Splitska je policija danas i službeno objavila kako je uzrok najvećeg požara u zadnjih desetak godina u Hrvatskoj otvoreni plamen i žar te da traži krivca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙