FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Pokopani posmrtni ostaci 111 Bošnjaka iz Prijedora

MOSTAR, 20. srpnja 2011. (Hina) - Posmrtni ostaci 111 Bošnjaka iz Prijedora, koje su pripadnici srpskih postrojbi ubili na početku rata u tome gradu, pokopani su u srijedu na više grobalja u toj općini, a tom prigodom je poglavar Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić osudio predsjednika RS-a Milorada Dodika ističući da negira genocid i ponižava Bošnjake muslimane.

Ispraćaj žrtava, čija su tijela ekshumirana u masovnim grobnicama u Prijedoru te u mjestu Korićanskim stijenama, organiziran je na dan kada je prije 19 godina počelo stradanje nesrpskog, uglavnom bošnjačkog stanovništva.

Cerić je pozvao udruge stradalih da izvrše pritisak kako bi se na razini BiH donijela rezolucija i zakon o osudi genocida.

"Htjeli bismo poručiti onima koji govore da su se promijenili, da se nisu promijenili jer nam govore da nemaju povjerenja u nas zato što smo muslimani i da ne može suditi sudac musliman i podsjećaju nas na onu tešku riječ da su muslimani genetski kvarni, a ona nije tako davno izrečena", rekao je Cerić na ispraćaju posmrtnih ostataka ubijenih Bošnjaka. Time je ponovio ranije izrečene osude izjava čelnika RS-a Milorada Dodika koji je rekao da ima povijesne razloge zašto ne vjeruje muslimanima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙