FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDZ BiH neće razgovarati s mandatarom za vijeće ministara

MOSTAR, 20. lipnja 2011. (Hina) - Predsjedništvo HDZ-a Bosne i Hercegovine odlučilo je na sjednici u ponedjeljak u Mostaru da se ova stranka neće odazvati pozivu za razgovore s mandatarom za sastav Vijeća ministara BiH Slavom Kukićem niti će ga podržati prigodom glasovanja u Zastupničkom domu Parlamenta BiH, priopćeno je iz HDZ BiH.

"HDZ BiH neće se odazvati na razgovore s kandidatom Predsjedništva BiH za predsjedajućeg vijeća ministara BiH jer on nema legitimitet i u tom smislu je apsolutno neprihvatljiv", navodi se u zaključcima sjednice Predsjedništva HDZ-a.

Ova je stranka kandidirala Borjanu Krišto za mandatara za sastav vijeća ministara, no Predsjedništvo BiH u kojemu većinu čine predstavnici stranaka okupljenih oko SDP-a su poduprle Kukića za mandatara.

HDZ BiH je u ponedjeljak pozvao i na žurnu uspostavu vlasti u Hercegovačko–neretvanskoj i Hercegbosanskoj županiji, ponovio da aktualnu vlast u Federaciji BiH smatraju nelegalnom te pozvao institucije BiH da preispitaju je li sadašnja vlast uspostavljena na zakonit način.

"Predsjedništvo HDZ-a BiH očekuje i traži od svih nadležnih institucija pravne države da kroz svoje ustavno, zakonito i nepristrano djelovanje i postupanje zaštite ustavni poredak Federacije BiH i Bosne i Hercegovine", navodi se u priopćenju HDZ-a BiH.

Ova stranka poziva i visokog međunarodnog predstavnika u BiH Valentina Inzka da ukine prijeporni nalog kojim je proglasio legalnom vlast u Federaciji BiH, suspendiravši odluku Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) BiH koje ju je proglasilo nelegalnom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙