FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Skupštini Vira predložena dividenda od 15 kuna iz zadržane dobiti iz 2006.

ZAGREB, 18. srpnja 2011. (Hina) - Glavna skupština virovitičke Tvornice šećera Viro, sazvana za 30. kolovoza ove godine u Virovitici, odlučivat će o isplati dividende dioničarima od 15 kuna po dionici iz zadržane dobiti iz 2006., stoji uz ostalo u pozivu za skupštinu objavljenom danas na Zagrebačkoj burzi.

Navedena će se dividenda, ako tako odluči Skupština, isplatiti najkasnije do 29. rujna ove godine i to svim dioničarima Vira koji će na dan donošenja takve odluke biti evidentirani kao dioničari pri Središnjem klirinškom depozitarnom društvu (SKDD).

Osim o isplati te dividende, glavna skupština Viroa odlučivat će i o visini mjesečne naknade u neto iznosu za rad članovima Nadzornog odbora počev od 1. siječnja ove godine, a Uprava Vira predlaže da ta naknada predsjedniku Nadzornog odbora iznosi 15 tisuća kuna, zamjeniku predsjednika 10 tisuća kuna, a članovima 5 tisuća kuna.

Najavljena glavna skupština Vira druga je skupština virovitičke tvrtke koja će se održati ove godine i na kojoj će se odlučivati o isplati dividende, a nakon što je skupština održana u travnju odlučila o isplati dividende iz prošlogodišnje dobiti tvrtke.

Naime, glavna skupština Vira, održana 12. travnja ove godine, odlučila je da se dioničarima isplati dividenda u iznosu od 22 kune po dionici i to iz dijela prošlogodišnje neto dobiti. Viro je prošle godine ostvario neto dobit u iznosu od 42,16 milijuna kuna, a skupština je odlučila da se od te dobiti za dividendu izdvoji 29,8 milijuna kuna, a 12,34 milijuna rasporedi u zadržanu dobit.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙