FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Podravka: prošlogodišnja dobit za pokriće ranijih gubitaka

KOPRIVNICA, 14. srpnja 2011. (Hina) - Glavna skupština Podravke donijela je danas odluku da se dobit tvrtke iz 2010. u iznosu od 10,9 milijuna kuna rasporedi za pokriće gubitaka iz prethodnog razdoblja.

Na skupštini su jednoglasno usvojena i financijska izvješća Podravke te je dana razrješnica Upravi i Nadzornom odboru kojom se odobrava njihov rad i obavljeni nadzor vođenja poslovanja u poslovnoj 2010.

Prihvaćena je odluka o rasporedu ostvarene dobiti u iznosu 10,9 milijuna kuna, koja će biti raspoređena za pokriće gubitaka iz prethodnog razdoblja, rekao je nakon Skupštine dioničara predsjednik Nadzornog odbora Podravke Ljubo Jurčić.

Na novinarsko pitanje zašto neće biti isplaćena dividenda, Jurčić je rekao kako je to nemoguće zbog spomenutih gubitaka i zbog toga što je Podravka proteklih godina investirala mnogo manje nego što su amortizirana osnovna sredstava.

Na taj se način nije čuvala vrijednost osnovnih sredstava, što nije u interesu ni radnika niti dioničara, kazao je.

Jurčić je objasnio kako postoje dva kriterija po kojima bi mogla biti isplaćena dividenda. Prvi je da se pokriju gubici iz prethodnih razdoblja, a drugi da se postigne nivo po kojem su investicije barem veličine amortizacije kako bi se sačuvala postojeća vrijednost imovine, jer se na taj se način postiže stabilnost položaja radnika i dioničara.

Predsjednik Uprave Podravke Miroslav Vitković kazao je da se kompanija financijski stabilizirala, što je pokazala i današnja Skupština koja je bila vrlo brza i efikasna.

"Mi svakako ove godine želimo napraviti reviziju naše strategije i pripremiti sve za iskorak u 2012.", rekao je Vitković napominjući kako pod iskorakom misli na ulaganja u novu tehnologiju, sklapanje strateških partnerstva s tvrtkama u regiji, ulaganje u nove proizvode, inovacije i sve ono što ide za tim da Podravka postane veća, kvalitetnija i prava europska kompanija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙