FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 16. srpnja 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21 sat:

OSIJEK - Osječki poduzetnik Drago Tadić, većinski vlasnik građevinske tvrtke Osijek-Koteks, izjasnio se u osječkom sjedištu USKOK-a da nije kriv za gospodarske malverzacije za koje ga se sumnjiči, doznaje se od njegove braniteljice Jadranke Sloković.

Tadićeva braniteljica rekla je kako se Tadić na saslušanju izjasnio da nije kriv za nedjela za koja ga se terete te dodala kako mu sudac istrage nije odredio istražni zatvor.

Nakon saslušanja u osječkom USKOK-u Tadić je s lisicama na rukama ponovno vraćen u policiju.

Tadić je uhićen jutros u svojoj kući, a neslužbeno se doznaje da ga USKOK sumnjiči za gospodarske malverzacije vezane za nabavu šljunka za gradnju slavonske autoceste. Njega je osječki prijevoznik Ramiz Pandžić lani optužio da mu je morao plaćati mito da bi bio uključen u posao oko izgradnje autoceste. Pandžić je lani medijima ali i pravosudnim tijelima izjavio da je Tadiću morao platiti mito od pet milijuna kuna kako bi, 2005. i 2006. kao kooperant Osijek Koteksa u izgradnji autoceste Slavonike, ostao u poslu. Dogovor s Tadićem u četiri oka je i snimio tonski i predao policiji. Tadić ga je, pak, optužio za ucjenu zbog čega je Pandžić proveo više od dva mjeseca u pritvoru.

ZAGREB - Gašenje požara na otoku Braču i dalje traje, a s kontinenta su stigle dodatne vatrogasne snage, oko 50 vatrogasaca s 19 vozila, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS).

Pristigli vatogasci zamijenit će dio izmorenih kolega koji će otići na odmor.

Najveći broj vatrogasaca usmjeren je na istočni dio požarišta, a uspješno je sanirano nekoliko mjesta na kojima je došlo do izdimljavanja uslijed vjetra koji je poslijepodne zapuhao, izvijestili su iz DUZS-a, čiji ravnatelj Damir Trut je obišao požarište, zajedno sa splitsko-dalmatinskim županom Antom Sanaderom i načelnikom općine Nerežišće Lovrom Kuščevićem.

Na ranije održanoj sjednici Stožera zaštite i spašavanja općine Nerežišće odlučeno je da se u općinskoj vijećnici osniva Operativni stožer zaštite i spašavanja za cijeli otok Brač sastavljen od predstavnika DUZS-a, lokalne zajednice, vatrogastva, hitne medicinske pomoći i Crvenog križa. To će biti glavni logistički centar koji će koordinirati sa svim aktivnostima u pružanju pomoći vatrogascima na cijelom požarištu te u saniranju posljedica požara.

Hrvatski crveni križ će u sportskoj dvorani Hrvatskog doma u općini Nerežišće osigurati smještaj i prehranu za sve vatrogasce, a cijelo vrijeme će u Stožeru dežurati ekipa hitne pomoći.

LIŽNJAN - Požar većih razmjera koji je danas iza podneva buknuo na Marleri u Ližnjanu stavljen je pod nadzor poslijepodne, a u njemu je izgorjelo oko pet hektara trave i gustog niskog raslinja, doznaje se od zapovjednika pulske Javne vatrogasne postrojbe Klaudija Karlovića.

Gašenje požara je bilo otežano jer se radi o vrlo teškom i nepristupačnom terenu, a suho vrijeme i velike temperature otažavali su gasiteljima posao, izvijestio je vatrogasni zapovjednik.

U gašenju požara sudjelovalo je 15 vozila i 43 vatrogasaca iz pulske Javne vatrogasne postrojbe te Dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Ližnjana, Medulina i Pule. Ekipe su još na požarištu radi sanacije terena.

VALBISKA - Predsjednica Vlade Jadranka Kosor kazala je danas da vjeruje da će doći do sporazuma s predsjednikom Ivom Josipovićem i da će on prihvatiti 4. prosinca kao datum održavanja idućih parlamentarnih izbora. Kosor je kazala da je čula da je Josipović, nakon što je 4. prosinca naznačen kao datum izbora, kazao da će vidjeti hoće li to biti 5., 6. ili 7. prosinca. "Upozorila bih da članak 5. Zakona o izborima hrvatskih zastupnika u Sabor jasno kaže da se izbori imaju održati neradnim danom, a to je nedjelja", navela je premijerka dodavši da je drugačije moguće "jedino ako predsjednik nekim ukazom odredi da je neki od datuma koje je spomenuo neradni dan, ali i to je u ovlasti Hrvatskog sabora". Ustvrdila je da se ne zna što "kukuriku koalicija" zapravo nudi i predlaže te što je jučer potpisala. Novinare je zanimao datum raspuštanja Sabora na što je odgovorila da će se o tome odlučiti kada dođe vrijeme, vodeći računa o zakonskim rokovima koji su nužni za vođenje kampanje, predaju lista i ostale poslove, odnosno vodeći računa o poslovima koje Vlada i Sabor moraju obaviti do potpisivanja pristupnog ugovora. Do potpisivanja pristupnog ugovora imamo još puno posla, moramo izmijeniti neke zakone, netko ga mora i verificirati, to jest netko mora znati kakav će se tekst ugovora potpisati, kazala je Kosor, naglasivši da će sve to raditi vladajuća većina, Vlada i zastupnici u Saboru. "I o tome bi oporba morala itekako voditi računa kad govori o osobnim ili ne znam kojim interesima. Osobni interesi svih članova Vlade i vladajuće koalicije su bili završiti pregovore, a mi smo to građanima obećali i izvršili", zaključila je premijerka Kosor.

ZAGREB - Predsjednik SDP-a Zoran Milanović izjavio je danas kako za Hrvatsku nije dobro što će njezini građani na izbore izaći tek krajem godine, istaknuvši da datum izbora ne bi smio biti ograničen ničijom osobnom ambicijom, već definiran interesom države i njenih građana. "Bilo bi dobro, ne radi bilo čije osobne ambicije, ne radi bilo koga od nas iz oporbe, a vjerujem buduće vlasti, nego radi Hrvatske da izbori budu ranije", rekao je Milanović na početku zasjedanja Glavnog odbora SDP-a koji je u nastavku jednoglasno podržao jučer potpisan sporazumu između SDP-a, HNS-a, IDS-a i HSU-a o zajedničkom izlasku na izbore. To što će se krajem godine istovremeno voditi kampanja za parlamentarne izbore i za referendum o ulasku u EU ocijenio je izuzetno lošim, budući da će stremljenja svih političkih opcija da taj referendum prođe, kazao je, biti narušena političkom konfrontacijom. SDP je, naglasio je, ranije održavanje izbora tražio i zato što je Hrvatska i dalje u krizi, njezino gospodarstvo stagnira, nema i nije bilo reformi. Milanović je naglasio da Hrvatska od jučer, kada su stranke tzv. kastavske skupine potpisale koalicijski sporazum, ima jasnu alternativu vlasti "koja Hrvatsku vodi već osam godina, koja je završila pregovore, ali, nažalost, koja iza sebe ostavlja puno nereda i puno moralnih i drugih upitnika".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙