FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

News Corp ne kupuje BSkyB

LONDON/ZAGREB, 13. srpnja 2011. (Hina) - Dok traje politička uzbuna zbog neetične taktike izvještavanja u nekim britanskim novinama, News Corp je u srijedu objavio kako odustaje od ponude da kupi onih 60,1 posto Grupe British Sky Broadcasting koje još ne posjeduje.

Chase Carey, predsjednik i direktor News Corpa rekao je: "Vjerovali smo da bi predložena kupnja BSkyB-a bila korisna za obje tvrtke, ali postalo je jasno da je u ovoj klimi teško ići naprijed. News Corporation ostaje dioničar BSkyB-a. Ponosni smo na uspjeh koji je postigao i na svoj doprinos u tome".

Ta je odluka donesena u trenutku kad je britanski premijer David Cameron obećao promjenu odnosa između novinskih kuća, policije i političara.

Cameron je pozdravio odluku News Corpa o odustanku od kupnje televizije, objavio je Cameronov ured.

"Treba se usredotočiti na raščišćavanje nereda i uvođenje reda u vlastitu kuću", rekao je Cameronov glasnogovornik.

Čelnik oporbenih laburista Ed Miliband rekao je da je povlačenje ponude "pobjeda ljudi diljem ove zemlje koji su zgroženi otkrićima o prisluškivanju telefona".

"Nitko u ovoj zemlji ne bi smio imati moć bez odgovornosti", dodao je.

Cameron je u srijedu imenovao ugledna suca koji će voditi istragu tog skandala, a prvi se rezultati očekuju u roku od godine dana.

Riječ je o sucu Brianu Levesonu, a s njime će surađivati nezavisni stručnjaci. Prvo će istražiti zakone o novinstvu, uobičajenu praksu i odnose s policijom i političarima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙