FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Večer poezije "Čovik i po" posvećena Borisu Dvorniku

SPLIT, 12. srpnja 2011. (Hina) - Večer čakavske poezije pod nazivom „Čovik i po“ u čast legendarnog splitskog glumca Borisa Dvornika (1939.-2008.) održana je večeras na otvorenom prostoru Prve vidjelice na Marjanu u nazočnosti mnoštva Splićana koji su burnim pljeskom više puta pozdravili evociranje uspomena na Dvornika što su ih iznosili njegovi prijatelji i poznanici.

Promotor ove večeri poezije pjesnik Jakša Fjamengo istaknuo kako je Dvornik bio „spomenik i sinonim Dalmacije“.

„Mi smo svi prijatelji Dvornika – čovika i po, te se zato svi osjećamo kao ljudi i po“, rekao je Fjamengo.

Dvornikov prijatelj od djetinjstva glumac Pjer Jelaska kazao je kako je Dvornik bio „smišan, simpatičan i drag“ i „uvik je imao svoje bisere“.

„Dvornik je bio čovjek koji je disao Dalmaciju i kroz kojeg je disala Dalmacija“, rekao je njegov prijatelj splitski novinar i satirični publicist Milorad Bibić.

Bibić je ustvrdio kako je Dvornik od svih glumaca na poseban način cijenio beogradskog glumca Pavla Vujsića.

Za vrijeme programa „Čovik i po“ splitski i dalmatinski pjesnici i glumci recitirali su stihove u čast Dvorniku. Na improviziranoj pozornici emitirani su i video snimci nekih od Dvornikovih brojnih filmskih uloga.

Više sudionika večerašnejg programa u svojim istupima je istaknulo kako je Dvornik cijelog žibvota bio zaljubljen u svoju suprugu Dijanu, koja je također nazočila večerašnjem programu na Marjanu.

Program od nazivom „Čovik i po“ posvećen Borisu Dvorniku dio je kulturne manifestacije „Prvi dani Borisa Dvornika“. U sklopu te manifestacije, za koju je rečeno da će postati tradicionalna, u idući petak navečer u splitskoj lučici Matejuška najavljena je pučka fešta pod nazvom „Evala, Meštre“ uz glazbu, film i vino.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙