FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pawlak predložio potpisivanje EU-ugovora u Krakowu

ZAGREB, 9. srpnja 2011. (Hina) - Premijerka Jadranka Kosor sastala se u subotu na marginama šestog po redu "Croatia Summita" koji se tradicionalno održava u Dubrovniku s potpredsjednikom poljske vlade i ministrom gospodarstva Waldemarom Pawlakom koji joj je čestitao na na završetku pregovora i predložio, podsjećajući na tezu o podrijetlu Hrvata iz Krakowa, potpisivanje pristupnog ugovora upravo u tom gradu, priopćio je vladin Ured za odnose s javnošću.

Kosor je kazala kako su hrvatske oči i srce upereni prema Poljskoj, istaknuvši zadovoljstvo što ćemo u vrijeme poljskog predsjedanja Europskom unijom potpisati pristupni ugovor.

Šefica hrvatske vlada sastala se i s Markom Begichem, američkim senatorom podrijetlom iz Like, i zahvalila se na potpori SAD-a i njemu osobno što je vjerovao u Hrvatsku. Bilo je, kako stoji u priopćenju, i riječi o ukidanju viznog režima, za što je senator Begich izrazio maksimalnu podršku.

Na marginama summita Kosor se sastala i s kosovskim premijerom Hashimom Thacijem te je tom prigodom istaknula da Hrvatska može biti poticaj i Kosovu i ponudila pomoć u svim oblicima reformi, istaknuvši mnogostruku povezanost naših dvaju naroda.

Premijer Thaci zahvalio je na pozivu na konferenciju i pozdravio odlučnost predsjednice hrvatske vlade u procesu europskih integracija, naglasivši da su euroatlantske integracije cilj njegove zemlje. Na sastanku je bilo riječi i o gospodarskom oporavku, ali i ulaganjima i privatizaciji tvrtki na Kosovu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙