FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sveučilište u Zagrebu u nedjelju dobiva 391 novog doktora znanosti

ZAGREB, 1. srpnja 2011. (Hina) - Sveučilište u Zagrebu u nedjelju 3. srpnja dobit će 391 novog doktora znanosti na dvjema promocijama koje će se održati u Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) u Zagrebu u 10 i 14 sati, priopćeno je danas iz ureda za odnose s javnošću Sveučilišta u Zagrebu.

Tijekom prve svečane promocije rektor zagrebačkog sveučilišta Aleksa Bjeliš promovirat će 191 novog doktora znanosti, dok će na drugoj promociji promovirano biti ukupno 200 novih doktora znanosti. Uz rektora Bjeliša, te prorektore, dekane i prodekane i bivše rektore Sveučilišta u Zagrebu, očekuje se da će im nazočiti predstavnici grada Zagreba i drugih institucija.

Prva promocija obuhvaća Agronomski fakultet (17), Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet (2), Ekonomski fakultet (18), Fakultet organizacije i informatike (8), Fakultet političkih znanosti (1), Filozofski fakultet (75), Hrvatske studije (2), Filozofski fakultet družbe Isusove (5), Katolički bogoslovni fakultet (1), Kineziološki fakultet (10), Medicinski fakultet (38), Pravni fakultet (8), Rudarsko-geološko-naftni fakultet (2), te Tekstilno-tehnološki fakultet (4).

Na drugoj svečanosti bit će promovirani novi doktori znanosti s Arhitektonskog fakulteta (5), Fakulteta elektronike i računarstva (23), Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije (11), Fakulteta prometnih znanosti (9), Fakulteta strojarstva i brodogradnje (10), Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta (10), Geodetskog fakulteta (4), Grafičkog fakulteta (6), Metalurškog fakulteta (2), Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta (12), Prirodoslovno-matematičkog fakulteta (85), Stomatološkog fakulteta (6), Veterinarskog fakulteta (16), te Centra za poslijediplomske studije, smjer Jezična komunikacija i kognitivna neuroznanost (1).

Kandidati će biti odjeveni u svečane odore i akademske kape a do zgrade HNK će doći u povorci, zbog čega će u nedjelju u razdobljima koji neposredno prethode održavanju svečanosti kratkotrajno biti obustavljen promet na sjevernoj strani Trga maršala Tita, stoji u priopćenju.

Na svečanosti promocije rektor će se obratiti novim doktorima znanosti i njihovim obiteljima, uzvanicima i gostima, a kada izgovore tekst prisege a rektor ih proglasi doktorima znanosti, promovirani će kandidati prebaciti kićanku akademske kape s lijeve na desnu stranu, čime će simbolično ući u novo i više akademsko zvanje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙