FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za subotu, 25. lipnja

ZAGREB, 25. lipnja 2011. (Hina) - Najava važnijih događaja za subotu, 25. lipnja koje ćemo popratiti fotografijama

ZAGREB - Hrvatska obilježava 20. obljetnicu neovisnosti i Dan državnosti. U povodu Dana državnosti hrvatski državni vrh položit će vijence i zapaliti svijeće na Oltaru hrvatske domovine. Vijence će položiti predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, izaslanstvo hrvatske Vlade na čelu s predsjednicom Jadrankom Kosor te izaslanstvo Hrvatskog sabora na čelu s predsjednikom Lukom Bebićem (8,30 sati, Memorijalni kompleks na Medvedgradu). Hrvatski državni vrh vijence će položiti i na Spomen obilježju Zid boli na groblju Mirogoju (9 sati). Potom će vijence polagati i kod Središnjega križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata (od 9,10 do 9,25 sati) te na grobu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana (od 9,20 do 9,30 sati). Predsjednik Josipović uz to će na Mirogoju položiti i vijenac na grobu Narodnih heroja (9,10 sati) te na grobu Ivice Račana, predsjednika Vlade od 2000. do 2003. (9,40 sati).

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić i predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor nazočit će svetoj misi zadušnici za sve poginule hrvatske branitelje i žrtve Domovinskog rata. Misu će predvoditi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić (10 sati, Crkva sv. Marka, Markov trg).

ZAGREB - Na Dan državnosti održat će se svečana sjednica Vlade Republike Hrvatske, na kojoj će nazočiti i predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović te predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić koji će održati počasni govor (11,30 sati, Markov trg 2).

VUKOVAR - Središnja svečanost obilježavanja promocije polaznika vojnih izobrazbi u Vukovaru održat će se u vojarni 204. vukovarske brigade s početkom u 15.30 sati i tom će prigodom biti podijeljene diplome četrnaestorici polaznika 13. naraštaja Ratne škole "Ban Josip Jelačić", nagrade i pohvale najboljim polaznicima, nastavniku i instruktoru. Svečanosti će nazočiti predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić i predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor, koji će se polaznicima obratiti prigodnim govorom. Uoči svečane promocije polaznika, hrvatski državni vrh položit će vijence i zapaliti svijeće kod spomen obilježja na mjestu masovne grobnice na Ovčari (14,30 sati) te Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata (od 14,50 do 15 sati).

Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić s izaslanstvom i predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor s izaslanstvom nazočit će i koncertu Orkestra OS RH i Klape "Sveti Juraj" u dvorcu Eltz (20,05 sati).

ZAGREB - U povodu 20. obljetnice hrvatske državnosti predsjednik Ivo Josipović priređuje večeru za predsjednika Republike Slovenije i predsjednika Republike Mađarske (19 sati, Ured Predsjednika, Pantovčak 241). Snimatelji i fotografi trebaju doći u Ured Predsjednika do 18.30 sati. Povodom 20.-te obljetnice državnosti Predsjednik Republike Hrvatske priređuje svečani koncert u Preporodnoj dvorani Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (21 sat, Opatička 18). Predstavnici medija trebaju doći do 20.30 sati.

Dežurni na desku FaH-a:

Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙