FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuzi, bivši taoci u Afganistanu doputovali kući

VILLACOUBLAY, 30. lipnja 2011. (Hina/AFP) - Dvojica francuskih novinara, Herve Ghesquiere i Stephane Taponier, koji su oslobođeni u srijedu nakon godinu i pol dana provedenih u talibanskom zatočeništvu u Afganistanu, sletjeli su u četvrtak ujutro u vojnu zračnu luku blizu Pariza.

Stotinjak osoba dočekalo je 48-godišnje novinare tv-kuće France Televisions, među kojima članovi njihovih obitelji te predsjednik države Nicolas Sarkozy i njegova supruga.

Nedugo po slijetanju u vojnu zračnu luku Villycoublay, jugozapadno od Pariza, Ghesquere je kazao kako, tijekom osamnaestomjesečnog zatočeništva u Afganistanu njemu i kolegi "nikad nisu prijetili smrću" niti ih tukli. Rekao je da je šest mjeseci proveo potpuno sam, odvojen od Stephanea Taponiera, preciziravši kako je to bilo od 13. travnja do 13. prosinca 2010.

"Obojica su dobro. Prema njima su dobro postupali. Malo su smršavili, no duhovno i fizički su apsolutno dobro", rekao je bivši glavni urednik informativne emisije tv-kuće France 3 koji je doputovao zrakoplovom iz Kabula s bivšim taocima, Paul Nahon. Francuski novinari oteti su 30. prosinca 2009., 60 km od Kabula u pokrajini Kapisi, području pod nadležnošću francuskih vojnih snaga koje su ondje u okviru koalicijske misije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙