FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bucknall protiv brzog smanjenja postrojbi u Afganistanu

LONDON, 31. svibnja 2011. (Hina/AFP) - General James Bucknall, zapovjednik britanskog vojnog kontingenta u Afganistanu, upozorio je u utorak političke dužnosnike na opasnosti velikog smanjenja savezničkih postrojbi u toj zemlji koje bi moglo potkopati uspjehe postignute prošle godine.

General James Bucknall, zamjenik zapovjednika NATO-ovih snaga u Afganistanu (Isaf) je ocijenio u interviewu za list Telegraph od utorka da "sada nije trenutak za slanje kontradiktornih signala o angažiranosti u afganistanskoj kampanji".

On je objasnio da su sada vidljivi rezultati "pojačanja strategije koju je potrebno zadržati tijekom dvije zime i dvije borbene sezone, do jeseni 2012.".

Britanski premijer David Cameron je nedavno najavio da će Velika Britanija povući 450 svojih vojnika iz Afganistana krajem 2011., dok su se dužnosnici obrane zalagali za manje brojno smanjenje.

Američki predsjednik Barack Obama je također u sukobu sa svojim dužnosnicima obrane i razmatra povratak 10.000 vojnika nakon srpnja, koji se smatra početkom povlačenja američkih vojnika iz Afganistana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙