FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počeo summit SEECP-a na Svetom Stefanu

SVETI STEFAN, 30. lipnja 2011. (Hina) - Summit šefova država ili vlada zemalja članica Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP), na kojem sudjeluje i hrvatski predsjednik Ivo Josipović, počeo je u četvrtak na Svetom Stefanu u Crnoj gori, a skup je otvorio crnogorski predsjednik Filip Vujanović, čija je zemlja ove godine predsjedala ovim regionalnim forumom.

Očekuje se da će šefovi država i vlada članica te regionalne organizacije usvojiti godišnji izvještaj glavnog tajnika o regionalnoj suradnji u jugoistočnoj Europi 2010.-2011.

Summitom će se obilježiti i kraj jednogodišnjeg predsjedanja Crne Gore SEECP-om koje će preuzeti Srbija.

Na skupu će sudjelovati predsjednici Crne Gore, Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Moldavije i Srbije. Na marginama skupa predsjednik Josipović imat će niz bilateralnih susreta, među ostalima s albanskim predsjednikom Bamirom Topijem i predsjedavajućim Predsjedništva BiH Nebojšom Radmanovićem.

SEECP je regionalna inicijativa osnovana u lipnju 1996. godine na sastanku ministara vanjskih poslova zemalja jugoistočne Europe u Sofiji s ciljem jačanja dobrosusjedskih odnosa.

Članice ove regionalne inicijative su Hrvatska, Srbija, Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Grčka, Makedonija, Moldavija, Rumunjska, Slovenija i Turska.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙