FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH poslala Srbiji još dokumenata o Vučureviću

SARAJEVO, 29. lipnja 2011.(Hina) - Državno odvjetništvo Bosne i Hercegovine priopćilo je u srijedu kako je višem sudu u Beogradu uputilo dopunsku dokumentaciju potrebnu za izručenje ratnog gradonačelnika Trebinja Božidara Vučurevića, kojega zbog ratnih zločina na području Dubrovnika traži i Hrvatska.

Kako se navodi u priopćenju, dodatna dokumentacija iz Sarajeva proslijeđena je na temelju zahtjeva beogradskog suda od 9. lipnja te na temlju zakona BiH o međunarodnoj pravnoj pomoći u kaznenim stvarima.

Dopunska dokumentacija se, među ostalim, odnosi na podatke o predmetu koji je otvorilo državno odvjetništvo BiH, kao i osnovana sumnja da je Vučurević počinio kazneno djelo ratnog zločina.

Dopunska se dokumentacija također odnosi na informacije da u BiH nije moguće suđenje u odsutnosti, te da u pravosudnom sustavu BiH ne postoji smrtna kazna.

Dio dokumentacije odnosi se i na podatke o žrtvama u predmetu.

Sukladno ovome zahtjevu i zakonu o međunarodnoj pravnoj pomoći, te zakonu o kaznenom postupku BiH, državno odvjetništvo BiH drži kako ovaj predmet treba biti procesuiran pred bosansko-hercegovačkim pravosudnim tijelima zbog čega je ranije i zatraženo izručenje Vučurevića pravosuđu BiH, stoji u priopćenju.

Vučurević je uhićen u Srbiji 4. travnja pri ulasku u tu zemlju iz BiH. Od tada čeka odluku srbijanskog pravosuđa u mogućem izručenju Hrvatskoj ili BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙