FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: Crobex najniži u mjesec dana, nema poticajnih vijesti

ZAGREB, 28. lipnja 2011. (Hina) - Na Zagrebačkoj burzi ni danas nema poticajnih vijesti, pa je promet nevelik, dok je Crobex indeks skliznuo na novu najnižu razinu u mjesec dana.

Crobex indeks oslabio je do podneva 0,1 posto, na 2.224 boda, novu najnižu razinu od 24. svibnja. Crobex10 balansira, pak, oko 1.207 bodova, najniže razine od 10. siječnja.

Redovni promet dionicama iznosio je do podneva 6,4 milijuna kuna, što je dvostruko veći promet nego jučer u ovo doba, no i dalje mršav.

„Trguje se mirno, a u nedostatku vijesti na tržištu nema jasnijih smjernica. Vjerujem da će tako ostati do kraja dana. Milijunski promet ostvaren je dosad samo dionicom Atlantic Grupe, što se zahvaljuje jednoj velikoj transakciji“, kaže Danijela Sporiš, brokerica i investicijska savjetnica u investicijskom društvu Credos.

Uz promet od 2,69 milijuna kuna, cijena dionice Atlantic Grupe oslabila je 0,42 posto, na 695 kuna.

Nadomak milijunskom prometu našla se i dionica Končar-elektroindustrije, što se također zahvaljuje jednoj velikoj transakciji. Cijena joj je ostala nepromijenjena na 645 kuna.

Dionica HT-a pojeftinila je, pak, 0,14 posto, pa joj je cijena, uz za tu dionicu neuobičajeno mršav promet od oko 660 tisuća kuna, skliznula na 256 kuna.

I većina drugih dionica izgubila je na vrijednosti, a na kratku listu dobitnica uvrstila se dionica Đuro Đaković Holdinga, kojoj je cijena, uz promet od oko pola milijuna kuna, porasla za 3,3 posto, na 61,10 kuna.

Ni sa svjetskih tržišta ne stižu poticajne vijesti. U očekivanju glasovanja u grčkom parlamentu o mjerama proračunske štednje, koje bi trebale dobiti 'zeleno svjetlo' zastupnika kako bi Grčka dobila novi međunarodni kredit za podmirivanje dospjelih obveza, na europskim se burzama trguje oprezno.

Londonski FTSE i pariški CAC indeks bili su oko 12 sati u plusu između 0,2 i 0,5 posto, dok je frankfurtski DAX bio u minusu 0,10 posto.

Američki terminski indeksi bili su istodobno u minusu između 0,1 i 0,2 posto, što znači da će se i na Wall Streetu danas trgovati suzdržano.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙