FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iran: Parlament poziva Ahmadinedžada na javno saslušanje

TEHERAN , 27. lipnja 2011. (Hina/Reuters) - Članovi iranskog parlamenta pozvali su predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada na javno saslušanje tijekom kojega će morati odgovoriti na neka njihova pitanja, izvijestila je u ponedjeljak novinska agencija Mehr.

Parlamentarci već dulje vrijeme optužuju Ahmadinedžada da ignorira njihove zahtjeve, a kritike su se pojačale u posljednjih nekoliko tjedana otkad ga je vrhovni vođa ajatolah Ali Hamenei spriječio u namjeri da otpusti ministra obavještajnih službi. Analitičari tvrde kako je to dokaz da Ahmadinedžad više ne može u potpunosti računati na potporu najviših iranskih dužnosnika.

Ukoliko parlament, u kojemu dominiraju konzervativci ne povuče poziv predsjedniku, Ahmadinedžad će se morati pojaviti pred članovima parlamenta u roku od mjesec dana nakon što 100 parlamentaraca potpiše peticiju, prenosi Mehr. Tada će morati odgovoriti na razna pitanja, poput onoga o odugovlačenju imenovanja ministra sporta kao i odugovlačenju odobrenja financiranja teheranskog metroa, što je parlament bio usvojio. Obje su teme već dugo vremena kamen spoticanja između predsjednika i parlamentaraca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙