FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bandić i Karlić zajedno na Vinkovačkim jesenima

ZAGREB, 27. lipnja 2011. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je primio gradonačelnika Vinkovaca Mladena Karlića koji ga je pozvao u uzvratni posjet prilikom manifestacije Vinkovačke jeseni u rujnu, priopćeno je iz Gradske uprave Zagreba.

Vinkovački gradonačelnik, koji je ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora Vinkovačkih jeseni, zahvalio je gradonačelniku Bandiću na dosadašnjoj potpori, u zadnjih nekoliko godina, te je najavio da će na Vinkovačkim jesenima, od 9. do 18. rujna, sudjelovati preko osam tisuća izvođača iz najboljih KUD-ova Hrvatske i dijaspore.

Karlić je također istaknuo da se ta priredba neprekidno održava od 1966. te da danas predstavlja državnu smotru izvornoga narodnog folklora, ujedno prikazujući turistička i gospodarska dostignuća istočnog dijela Hrvatske.

Zaželjevši gostima puno uspjeha u organiziranju manifestacije kojom se čuva i njeguje baština, gradonačelnik je sa zadovoljstvom prihvatio poziv gostiju na Vinkovačke jeseni.

Na susretu u Zagrebu bilo je i tajnik Organizacijskog odbora Vinkovačkih jeseni Stjepan Đurković, a domaćini su im, uz Bandića, bili zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević, pročelnik Ureda gradonačelnika Miro Laco, pročelnik za financije Slavko Kojić, te pročelnik za obrazovanje, kulturu i šport Ivica Lovrić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙