FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Juppe: libijski režim kontaktirao s pobunjenicima

PARIZ, 26. lipnja 2011. (Hina/AFP) - Francuski ministar vanjskih poslova Alain Juppe rekao je u nedjelju da su predstavnici libijskog režima "imali kontakte" s pobunjenicima koji su uglavnom bili posvećeni sudbini Moamera Gadafija, u političkoj emisiji Le Grand Jury/RTL/Le Monde.

"Kontakata je bilo. Naravno, ne znam pojedinosti. Znam primjerice da su se ticali sudbine namijenjene samom Gadafiju, što je danas jedno od glavnih pitanja", rekao je Juppe. "Gadafi mora otići sa svojih civilnih i vojnih dužnosti. On mora objaviti da odlazi s vlasti", opetovao je Juppe.

Po njegovim riječima, koalicija koja intervenira u Libiji "bilježi uspjehe" i u njoj "nema nesuglasica". "U koaliciji danas nema nesuglasica o tome treba li nastaviti, pa i pojačati vojni pritisak (...) Opravdanost intervencije se ne preispituje", istaknuo je ministar.

"Možda sam i sam, govoreći o 'operaciji od nekoliko tjedana' podcijenio Gadafijevu sposobnost pružanja otpora, ali mi bilježimo uspjehe", rekao je, dodavši da se "stvari naglo mijenjaju u Tripoliju, a prijelazi na stranu pobunjenika su sve brojniji".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙