FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Blizu 100.000 vjernika na hodočašću u Podmilaćju

MOSTAR, 24. lipnja 2011. (Hina) - Blizu 100.000 vjernika okupilo se u četvrtak i petak u Podmilačju u svetištu sv. Ive tijekom procesije, pobožnosti i svete mise služene u tome najvećem regionalnom svetištu posvećenom ovome svecu.

Proslava svetoga Ive započela je iznošenjem kipa sv. Ive i procesijom u Podmilačju, u koje su stigli i brojni hodočasnici iz cijele BiH, Hrvatske ali i Europe. Misno slavlje uoči blagdana u četvrtak navečer je predvodio vrhbosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić, dok je središnju hodočasničku misu s molitvama za bolesnike na sam blagdan predvodio pomoćni banjolučki biskup Marko Semren.

Biskup Semren je propovijed posvetio pozivima na povratak pravim društvenim vrijednostima što se po njemu jedino može ostvariti iskrenim zaokretom. Pri tome je istaknuo kako je život katoličkih vjernika više no ikada izložen brojnim iskušenjima i izazovima o kojima je govorio i papa Benedikt XVI. tijekom nedavnog pastirskog pohoda Hrvatskoj. Pozvao je da se više pozornosti posveti obitelji.

U Podmilačju je prikazan i dokumentarni film o svetištu sv. Ivana Krstitelja koje je tijekom rata bilo potpuno razrušeno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙