FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Krenula regata Rota palagruzona

ZAGREB/KOMIŽA, 24. lipnja 2011. (Hina) - U Komiži na otoku Visu danas se održava manifestacija "Festival mora rota palagruzona 2011." u sklopu koje je jutros krenula regata povijesnom rutom komiških ribara na otok Palagružu gdje će večeras bit potpisan ugovor o sufinanciranju projekta izgradnje Ribarske luke Komiža.

Riječ je o ugovoru između Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja i Lučke uprave Split vrijednom osam milijuna kuna čime će biti financirana prva faza izgradnje te luke u Komiži, doznaje se iz Ministarstva poljoprivrede.

Izgradnja ribarske luke s veletržnicom ribe planirana je u pet faza, a trebala bi biti izgrađena u naredne tri do četiri godine, navode iz Ministarstva.

Regati prisustvuje i potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Petar Čobanković koji će, kako je najavljeno, potpisati ugovor.

Na spomenutoj regati uz regatne brodove sudjeluju i prateći brodovi na kojima je publika i logistika te brod za regatni odbor i suce, a po dolasku na Palagružu u poslijepodnevnim satima kapetan pobjedničkog broda podiže zastavu na jarbol lanterne na vrhu Palagruže uoči Dana državnosti Republike Hrvatske.

Zanimljivost je da će se na žalu Palagruže večeras održati i tzv. Papina večera kojom se evocira povijesni događaj kada su komiški ribari na žalu Palagruže sreli papu Aleksandra III. 1177. godine.

Regata se sutra u ranim jutarnjim satima vraća s Palagruže u Komižu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙