FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Budva: 10. obljetnica Hrvatskog građanskog društva Crne Gore

BUDVA, 19. lipnja 2011. (Hina) - Hrvatsko građansko drustvo Crne Gore u subotu navečer je svečanom skupštinom proslavilo je 10. jubilarnu obljetnicu postojanja na kojoj je o radu društva, postignutim rezultatima u kulturi, nakladništvu te o aktivnostima na očuvanju identiteta autohtone hrvatske manjine u Crnoj Gori govorio predsjednik dr. Ivan Ilić.

Na svečanoj skupštini dodijeljena su priznanja institucijama i pojedincima za potporu, razvoj društva i očuvanje identiteta. Među institucijama i udrugama nagrađeni su Ministarstvo kulture Crne Gore, Dubrovačko-neretvanska županija i Nacionalna zajednica Crnogoraca u Zagrebu. Plakete pojedincima za doprinos i razvoj društava, dodijeljene su Milu Đukanovići, Branki Bebić Filipović, voditeljici Hrvatske matice iseljenika u Splitu, Miomiru Mugoši, gradonačelniku Podgorice, i Milanu Bandiću gradonačelniku Zagreba.

Priređen je bogat kulturno zabavni program u kome su nastupile klape iz Boke i Hrvatske, a ovom prigodom tiskan je i najnoviji broj časopisa “Hrvatski glasnik“.

Svečanoj skupštini prisustvovali su veleposlanik Republike Hrvatske Petar Turčinović, Ministar kulture Crne Gore Branislav Mićunović, generalni konzul Republike Hrvatske Božo Vodopija, saborska zastupnica Đurđa Adlešić, saborska zastupnica Hrvatske građanske inicijative u parlamentu Crne Gore Ljerka Dragičević, zamjenik župana Dubrovačko-neretvanske županije Frano Skokandić, admiral Bokeljske mornarice Miloš Milošević, dopredsjednici općine Kotor kao i druge brojne osobe iz političkog, kulturnog i javnog života Crne Gore i Hrvatske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙