FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Napredak za aktivniju ulogu u raspravi o položaju Hrvata

MOSTAR, 29. svibnja 2011. (Hina) - Hrvatsko kulturno društvo Napredak je na 60. Glavnoj skupštini održanoj u nedjelju u Fojnici potaknulo snažnije uključenje institucija ovoga društva u raspravu o položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Napretka.

U prihvaćenim zaključcima Glavna skupština HKD Napretka "obvezuje Središnju upravu da se aktivnije angažira u raspravi o aktualnoj poziciji hrvatskog naroda u BiH". Također se navodi da Napredak i dalje mora biti uključen u proces razvijanja dijaloga i snošljivosti među narodima BiH koristeći sve prednosti zemljopisne rasprostranjenosti svojih podružnica.

U priopćenju sa zasjedanja Glavne skupštine ističe se da je dosadašnjim radom Napredak radeći na kulturi i obrazovanju i povezivanjem s mnogim inozemnim institucijama i organizacijama u svijetu "doprinio da se hrvatski, ali i svi drugi narodi, bolje osjećaju u svojoj zemlji".

Od institucija BiH je zatraženo i da se donese zakon o denacionalizaciji i restituciji budući su Napretku komunističke vlasti oduzele veliki broj nekretnina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙