FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Djelatnici HRT Mostar traže sprječavanje gašenja tog medija

MOSTAR, 17. lipnja 2011. (Hina) - Djelatnici Hercegovačke radio televizije (HRT) iz Mostara, koji su više od godinu dana u štrajku, pozvali su u petak vodeće hrvatske političare iz Bosne i Hercegovine da spriječe gašenje signala ove jedine javne televizije na hrvatskome jeziku u BiH što je Uređivačka agencija za komunikacije (RAK) najavila za ponedjeljak zbog neizmirenih obveza.

U otvorenome pismu zaposlenika HRT Mostara navodi se kako je ova medijska kuća dovedena pred rub gašenja zbog nebrige hrvatskih političara od općinske do državne razine vlasti jer je duže od godinu dana blokiran njezin račun zbog višegodišnjih neizmirenih obveza prema mirovinskom, zdravstvenom osiguranju i poreznim dugovanjima.

"Pozivamo hrvatskoga člana Predsjedništva BiH Željka Komšića i predsjednika Federacije BiH Živka Budimira kao najviše predstavnike Hrvata u vlasti, kao i predsjednike vodećih političkih stranaka HDZ 1990., HDZ BiH i HSP BiH Božu Ljubića, Dragana Čovića i Zvonku Jurišića, da hitno poduzmu mjere koje će spriječiti gašenje signala HRT-a Mostar", navodi se u pozivu uposlenika ove radijske i televizijske postaje.

Dodaje se da bi vlada Županije Zapadnohercegovačke, koja je vlasnik 55 posto udjela HRT-a Mostar trebala konačno preuzeti dio svojih obveza prema djelatnicima.

Izrazili su prosvjed što u 13 mjeseci općeg štrajka, Nadzorni odbor ove kuće nije učinio ništa na rješavanju nagomilanih problema, ne reagirajući na ostavku ravnateljice, odlazak urednika, ne izjašnjavajući se niti nakon naloga za gašenje signala radija i televizije.

Prema navodima iz HRT-a Mostara, Uređivačka agencija koja ima ovlasti dodjeljivati dozvole za emitiranje je za ponedjeljak najavila gašenje signala, na 13. godišnjicu od službenog utemeljenja ove medijske kuće.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙