FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - od subote 18. do ponedjeljka 20. lipnja

ZAGREB, 17. lipnja 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta od subote 18. lipnja do ponedjeljka 20. lipnja.

SUBOTA, 18. LIPNJA

--------------------

ZAGREB - Konferencija za novinare GONG-a na kojoj će predstaviti dosadašnje rezultate u projektu "EU IN FOrum - povećanje razumjevanja procesa integracije i članstva u EU".

WASHINGTON - U pokušaju zbližavanja stajališta na 'političkoj' partiji golfa naći će se američki predsjednik Barack Obama i republikanski predsjednik Predstavničkog doma Kongresa John Boehmer. Obama je Boehmera pozvao na golf pošto je republikanski lider pozvao predsjednika da se uključi u pregovore o smanjenju državnog deficita

NEDJELJA, 19. LIPNJA

---------------------

JERUZALEM - Visoka povjerenica EU-a za vanjsku politiku Catherine Ashton sastat će se s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom.

PONEDJELJAK, 20. LIPNJA

------------------------

LUXEMBOURG - Potpredsjednik hrvatske vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sudjelovat će na Forumu zemalja članica zapadnog Balkana koji će se održati nakon sastanka Vijeća za vanjske poslove Europske unije. Raspravljat će se o strateškom pregledu europske politike susjedstva te aktualnoj političkoj situaciji u Sjevernoj Africi i Bliskom istoku. U središtu razgovora s hrvatskom stranom bit će završnica pregovaračkog procesa s EU-om, kao i promicanje europske perspektive regije jugoistočne Europe i regionalna suradnja.

BEČ - Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) održava sastanak na visokoj razini o nuklearnoj sigurnosti s obzirom na krizu u japanskoj nuklearki Fukushima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙