FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za petak, 17. lipnja

ZAGREB, 16. lipnja 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za petak, 17. lipnja.

BRUXELLES - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović posjetit će Bruxelles i sastati se s predsjednikom Europske komisije Joseom Manuelom Barossom. Nakon sastanka predviđene su zajedničke izjave za novinare.

ZAGREB - Konferencija za novinare izaslanstva Odbora za ravnopravnost spolova Europskog parlamenta koje boravi u posjetu Hrvatskoj (12.15 sati, dvorana Ivana Kukuljevića, Hrvatski sabor, Markov trg 6).

VARAŽDIN - Varaždinska županija domaćin je stručne konferencije "Naša očekivanja od EU-a" na kojoj će predstavnici starih i novih članica Unije govoriti o svojim iskustvima i iznijeti preporuke na što treba obratiti pozornost prilikom priprema za članstvo. Konferencija se održava u sklopu projekta "Sretna djetelina s četiri lista" koji organizira Institut regija Europe sa sjedištem u Salzburgu, a u njega su uključeni partneri iz Austrije, BiH, Mađarske, Slovenije i Hrvatske (10 sati, Glavna konferencijska dvorana hotela Turist, Aleja kralja Zvonimira 1).

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel razgovarat će s francuskim predsjednikom Nicolasom Sarkozyjem. Dvoje čelnika trebali bi razgovarati o suradnji dviju država, krizi EU-a zbog grčkog duga te će pokušati uskladiti stajališta u vezi sa Sirijom, mirovnog procesa na Bliskom istoku i modalitetima ulaska Hrvatske u EU.

JERUZALEM - Visoka predstavnica EU-a za vanjske poslove Catherine Ashton sastat će se s izraelskim ministrom vanjskih poslova Avigdorom Liebermanom i oporbenom čelnicom Tzipi Livni, palestinskim premijerom Salamom Fajadom i palestinskim predsjednikom Mahmudom Abasom.

RABAT - Marokanski kralj Mohamed VI. održat će govor narodu, a onda će posebno povjerenstvo predstaviti prijedloge ustavnih reforma. Maroko je jedna od sjevernoafričkih država u kojima stanovništvo zahtijeva demokratizaciju.

ZAGREB - Hina će objaviti vijesti sa sažecima 35 pregovaračkih poglavlja između Republike Hrvatske i Europske unije.

Dežurni urednici:

Noć: Zrinka Treščec

Prijepodne: Sonja Djerasimović

Poslijepodne: Domagoj Janković

Navečer: Slavoljub Leko

Telefon: 00385 1 4808645

Telefax: 00385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙