FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izabrani kandidati za natjecanje mladih glazbenika "Ferdo Livadić"

ZAGREB, 15. lipnja 2011. (Hina) - Prosudbena komisija izabrala je kandidate za 8. međunarodno natjecanje mladih glazbenih umjetnika "Ferdo Livadić" koje će se održati u sklopu 36. festivala Samoborska glazbena jesen.

Izabrani kandidati Ana Batinica (flauta), Ivan Đuzel (truba), Ivan Horvatić (klavir), Aljoša Jurinić (klavir), Kvartet gitara Leggero, Jasna Simonović (viola), Ante Sladoljev (klavir), Aleksandra Šuklar (udaraljke) i Ivan Šverko (harmonika) natjecat će se od 25. do 28. rujna za nagradu Ferdo Livadić, priopćeno je iz uprave festivala Samoborske glazbene jeseni.

Ukupan fond nagrada iznosi 25 tisuća kuna, a Festival pobjedniku poklanja novu skladbu za solo instrument i komorni orkestar skladatelja Mladena Tarbuka te koncert s ansamblom Cantus u ciklusu "Cantus ansambl & Lisinski" u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

Praizvedba će biti u listopadu 2012. godine na 37. Samoborskoj glazbenoj jeseni, priopćeno je iz uprave Festivala.

Međunarodno natjecanje mladih glazbenih umjetnika "Ferdo Livadić", ustanovljena 2004., sastavni je dio programa festivala Samoborska glazbena jesen, a sastoji se od 9 koncerata koji imaju natjecateljski karakter. Natjecanje je namijenjeno mladim glazbenicima svih glazbenih izvođačkih struka do 26 godina.

Ferdo Livadić (1799.-1879.) hrvatski je skladatelj i istaknuti ilirac. Proučavao je hrvatsko narodno glazbeno blago i koristio ga u svojim skladbama. Skladao je prvu i najpoznatiju hrvatsku budnicu "Još Hrvatska ni propala" na tekst Ljudevita Gaja.

Iza njega je ostalo oko 180 solo pjesama te drugih glasovirskih i crkvenih skladbi, a svojim je djelom otvorio put Vatroslavu Lisinskom i Ivanu Zajcu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙