FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Održan seminar o Borbenim skupinama EU-a

ZAGREB, 8. lipnja 2011. (Hina) - U organizaciji Ministarstva obrane RH (MORH) i poljskog veleposlanstva u Hrvatskoj na Hrvatskom vojnom učilištu Petar Zrinski u Zagrebu u srijedu je održan seminar "Borbene skupine Europske Unije" (EUBG), na kojem je razmatrano angažiranje, djelovanje i način organiziranja europskih borbenih skupina u mogućim kriznim situacijama, priopćio je MORH.

U radu seminara sudjelovalo je više hrvatskih i poljskih stručnjaka predvođenih državnim tajnikom MORH-a Pjerom Šimunovićem i vojnim savjetnikom ministra obrane Poljske, general bojnikom Boguszlawom Pacekom. Na seminaru se, u vezi EUBG-a, razgovaralo o aktualnim međunarodnim misijama koje provodi EU te o skorašnjem predsjedanju Poljske Europskom Unijom i dosadašnjem angažmanu RH u Borbenim skupinama i međunarodnim mirovnim misijama EU-a.

Državni tajnik Šimunović izrazio je uvjerenje da će Hrvatska u srpnju 2013. postati punopravna članica Unije te istaknuo zajedničke obrambene sposobnosti kao bitan dio sveukupne vanjske politike EU-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙