FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lidington i Inzko žele uspostavu Vijeća ministara u BiH

MOSTAR, 7. lipnja 2011. (Hina) - Britanski ministar za Europu David Lidington i visoki međunarodni predstavnik u BiH Valentin Inzko pozvali su u utorak vlasti BiH da osam mjeseci nakon izbora u toj zemlji što prije uspostave državno Vijeće ministara ističući da izostanak reformi i zaustavljanje približavanja Europskoj uniji najviše šteti građanima BiH, priopćeno je iz Ureda visokog predstavnika (OHR).

“Parlament BiH i Vijeće ministara BiH imaju odlučujuću ulogu ukoliko BiH želi početi rješavati rastuće ekonomske i socijalne probleme u zemlji. Sa svakim danom koji prolazi bez državne vlasti usredotočene na euroatlantske integracije, BiH gubi vrijeme koje nema“, rekao je Inzko tijekom susreta s britanskim ministrom za Europu.

Inzko i Lidington su tijekom razgovora pozvali političari da stave interese građana na prvo mjesto i ubrzaju uspostavu vlasti na državnoj razini.

Austrijski diplomat na čelu međunarodne uprave u BiH ukazao je da nedovoljan napredak u uspostavi vlasti na državnoj razini ima štetan učinak na građane BiH, navode iz OHR-a.

Prošli tjedan dva HDZ-a predložila su bivšu predsjednicu Federacije BiH Borjanu Krišto za mandatara za sastav vijeća ministara BiH, SDP BiH je predložio sveučilišnog profesora Slavu Kukića, a Narodna stranka Radom za boljitak svoga predsjednika Mladena Ivankovića Lijanovića. Predsjedništvo BiH trebalo bi na sjednici 14. lipnja izabrati mandatara za sastav državne vlade BiH, no prema odnosu snaga izvjesno je kako nijedna strana nema dovoljan broj ruku za potvrdu mandatara u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙