FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU poziva Rusiju da odmah ukine embargo na povrće

BRUXELLES, 2. lipnja 2011. (Hina/AFP) - Europska komisija je u četvrtak pozivala Rusiju da odmah ukine zabranu uvoza svježeg povrća iz Europske unije koju je uvela Moskva nakon epidemije izazvane bakterijom E.coli od koje je umrlo osamnaest ljudi.

Komisija je prosvjedovala u četvrtak poslijepodne Rusiji protiv embarga određenog ranije tijekom dana na save izvoz povrća iz Europske unije prema Rusiji i tražila trenutačno povlačenje te mjere, navela je EK.

Prosvjed je izražen u pismu europskog povjerenika zaduženog za zdravstvo Johna Dallija ruskim vlastima, navela je Komisija.

Više od 1500 ljudi u Europi zaraženo je EHEC-om, bakterijom koja izaziva potencijalno smrtonosni hemolitičko-uremijski sindrom (HUC). Sedamnaest ljudi, 16 u Njemačkoj i jedna u Švedskoj, dosad je umrlo.

"Zabrana uvoza svježeg povrća iz europskih zemalja stupa na snagu od jutros", rekao je čelnik ruske agencije za zaštitu potrošača Genadij Oniščenko kojeg navodi agencija Interfax. Rusija je već ranije zabranila uvoz povrća iz Njemačke i Španjolske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙