FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 31. svibnja 2011. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

SPLIT - Novi europski nogometni prvak Barcelona u utorak je na svojoj službenoj internetskoj stranici (www.fcbarcelona.com) potvrdila kako će 23. srpnja gostovati u Splitu i odigrati prijateljsku utakmicu protiv Hajduka povodom obilježavanja 100 godina postojanja splitskog kluba. Iz Barcelone su objavili kako će im utakmica protiv Hjaduka biti prva pripremna utakmica uoči sezone 2011/12., a da do početka prvenstva u planu imaju odigrati šest pripremnih dvoboja.

No, na Poljudu sigurno neće igrati trenutačno najbolji igrač svijeta, Argentinac Lionel Messi jer su iz Barcelone naglasili kako u Split neće putovati niti jedan od njezinih igrača koji će nastupati na Copa Americi ili Europskom prvenstvu za igrače do 21 godine.

Gostovanje u Splitu bit će prvi dolazak Barcelone u Hrvatsku nakon 50 godina, katalonski je gigant posljednji put igrao u Hrvatskoj u osmini finala Kupa velesajamskih gradova u sezoni 1961/62. kada je u Zagrebu protiv Dinama odigrao 2-2.

Nakon gostovanja u Splitu, Barcelona će još igrati na Audi Cupu u Muenchenu gdje će im protivnici biti Internacional iz Porto Alegrea, te Bayern ili Milan. Potom slijedi američka turneja tijekom koje će europski prvak igrati protiv Manchester Uniteda u reprizi nedavnog finala Lige prvaka, te dva gostovanja u Meksiku protiv Chivasa i Americe.

ZURICH - Delegati azijskih zemalja napustili su Zurich gdje bi se u srijedu trebali održati izbori za novog predsjednika Međunarodne nogometne federacije (FIFA) na kojima će jedini kandidat biti sadašnji predsjednik Sepp Blatter. Azijski predstavnici su napustili Zurich iz protesta što je Etička komisije Fife suspendirala predsjednika Azijskog nogometnog saveza Mohameda bin Hammama i predsjednika Nogometnog saveza Sjeverne i Srednje Amerike (CONCACAF) Jacka Warnera zbog sumnje u korupciju.

Nakon što je dio delegata napustio sjedište Fife oglasili su se i Englezi zatraživši odgodu izbora.

"Fifa mora odgoditi izbore kako bi vratila kredibilitet samom procesu. Ovakvi izbori nemaju smisla," poručio je predsjednik Engleskog nogometnog saveza (FA) David Bernstein. FA je zatražio vremensku pauzu kako bi se u izbore možda uključio i neki novi kandidat za predsjedničku funkciju. FA je još ranije objavio kako iz protesta neće sudjelovati u izborima.

Posljednji skandali unutar krovne nogometne organizacije zabrinuli su i glavne sponzore. Vodeći Fifini sponzori Coca-cola i Adidas su glasno kritizirali nastali položaj označivši ga pogubnim za spot. Oglasila se i aviokompanija Fly Emirates razočarana vijestima koje stižu iz Zuricha.

ZAGREB - Vodeća međunarodna organizacija koja se bavi istraživanjem korupcije Transparency International (TI) zatražila je od Međunarodne nogometne federacije (FIFA) odgodu sutrašnjih predsjedničkih izbora dok se ne istraže sve optužbe o korupciji unutar krovne nogometne organizacije. Transparency International od Fife traži i pokretanje neovisne istrage o korupciji unutra nogometne organizacije,.

"Slobodni i neovisni izbori su nemogući kada postoji sumnja da je dio glasača korumpiran. U posljednjih nekoliko dana dva vodeća dužnosnika Fife su suspendirana zbog sumnje u korupciju. Vjerujem kako je delegatima Fife jasno kako moraju očistiti kuću kako bi izbori bili legitimni," kazala je Sylvia Schenk, savjetnica za sport TI-a. Schenk smatra kako bi se istraga trebala provesti nepristrano, transparentno i odgovorno.

"Sve oči nogometnog svijeta su uprte u Fifu i ona bi trebala biti bolji primjer milijunima nogometnih obožavatelja, posebice mladima koji traže inspiraciju u svojim idolima," smatra Sylvia Schenk.

RIJEKA - Od dvojice hrvatskih predstavnika koji su nastupili u 1. kolu ATP "challengera" tenisača u Rijeci u utorak pobjedu je ostvario Kristijan Mesaroš, dok je Nikola Mektić završio svoj nastup. Mesaroš je do 2. kola stigao preko četvrtog nsoitelja, Francuza Erica Prodona koji je pri rezultatu 6-4, 2-6, 6-5 za našeg igrača predao susret. Suparnik u 2. kolu Mesarošu će biti Mađar Attila Balazs. Bolji od Mektića je u susretu 1. kola bio peti nositelj, Talijan Paolo Lorenzi sa 6-3, 6-4.

U srijedu će nastupiti preostali hrvatski igrači, Antonio Veić koji za protivnika ima Argentinca Facunda Bagnisa, Borut Puc koji će igrati protiv još jednog Argentinca, šestog nositelja Briana Dabula, te Dino Marcan protiv trećeg nositelja, Portugalca Ruia Machada.

PARIZ - Rezultati susreta s drugog teniskog "Grand Slam" turnira sezone, Roland Garrosa u Parizu:

TENISAČICE,

ČETVRTFINALE:

Francesca Schiavone (Ita/5) - Anastazija Pavljucčenkova (Rus/14) 1-6, 7-5, 7-5

Marion Bartoli (Fra/11) - Svetlana Kuznjecova (Rus/13) 7-6 (4), 6-4

TENISAČI,

4. KOLO:

Andy Murray (VB/4) - Viktor Troicki (Srb/15) 4-6, 4-6, 6-3, 6-2, 7-5

ČETVRTFINALE:

Novak Đoković (Srb/2) - Fabio Fognini (Ita) bez borbe

Roger Federer (Švi/3) - Gael Monfils (Fra/9) 6-4, 6-3, 7-6 (3)

LONDON - Austrijski tenisač Daniel Koellerer (27) kažnjen je doživotnom zabranom igranja na turnirima zbog namještanja rezultata, objavilo je Vijeće za očuvanje integriteta u tenisu (TIU). Koellerer je proglašen krivim u tri slučaja namještanja mečeva.

"Doživotna zabrana stupa na snagu odmah, a znači da Daniel Koellerer nema više pravo nastupa na natjecanjima koja organiziraju najviša teniska tijela", stoji u priopćenju TUI-ja.

Usto, Koellerer je kažnjen i sa 100,000 dolara.

TUI je vijeće koje su zajednički utemeljili Međunarodni teniski savez (ITF), te udruženja teniskih profesionalaca i profesionalki ATP i WTA kako bi zaštitili tenis od korupcije i kladioničarskih afera. Svi igrači i igračice moraju potpisati teniski antikorupcijski program.

Koellerer je trenutačno 385. igrač svijeta, a najbolji plasman je ostvario prije dvije godine kada je bio 55. na ATP ljestvici.

ZAGREB - Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) potvrdilo je na sjednici održanoj u utorak sedmero evidentnih kandidata za nastup na Olimpijskim igrama u Londonu sljedeće godine. To su atletičari Lisa Christina Stublić, Sandra Perković, Martin Marić i Blanka Vlašić, streljači Snježana Pejčić i Giovanni Cernogoraz, te stolnotenisač Zoran Primorac. Kao potencijalni A kandidati za London potvrđene su taekwondašice Ana Zaninović i Marina Sumić, a kao potencijalni B kandidat tenisač Ivan Dodig. Za ZOI u Sočiju 2014. potvrđen je bitatlonac Jurica Veverec kao potencijalni B kandidat.

Na dnevnom redu Vijeća našlo se izvješće o radu Sportske televizije (SPTV) koja ispunjava svoju temeljnu zadaću, promociju hrvatskog sporta. U prvih se mjesec i pol dana emitiranja kroz reportaže, magazine, intervjue i prijenose govorilo se o 50-ak sportova. Ostvarena je odlična suradnja s Međunarodnim olimpijskim odborom (MOO), te svjetskim agencijama za prodaju TV prava. Osim toga, predsjednik HOO-a Zlatko Mateša izrazio je zadovoljstvo time što je SPTV ušla u drugi krug natječaja za kupnju TV prava za ZOI u Sočiju 2014.

Glavni tajnik HOO-a Josip Čop informirao je Vijeće o tijeku organizacije obilježavanja 20. godišnjice HOO-a, koja će se održati 10. rujna ove godine.

"Proslava će biti na ŠRC Jarun, tom će se prigodom održati i svečana akademija u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, a svečanosti će nazočiti predsjednik MOO-a Jacques Rogge i predsjednik Europskih olimpijskih odbora Patrick Hickey", naglasio je Čop.

TORINO - Talijanski nogometni velikan Juventus za novoga je trenera angažirao svog bivšeg igrača i taijanskog reprezentativnog veznjaka Antonija Contea (41) s kojim je potpisao ugovor na dvije godine. Juventus je po završetku sezone u kojoj je zauzeo tek sedmo mjesto u Serie A otpustio Luigija Del Nerija koji se tako na klupi torinskih "zebri" zadržao tek jednu sezonu, te je angažirao Contea koji je upravo sa Sienom izborio plasman u prvu ligu.

Conte je kao igrač osvojio 14 trofeja s Juventusom, dok je trenersku karijeru započeo u Bariju s kojim je prije dvije godine izborio plasman u prvu ligu. No, tijekom sezone 2009/10. napustio je mjesto trenera Barija nakon sukoba s Upravom, te je uslijedila neuspješna i kratka epizoda u Atalanti. Prošle je sezone vodio Sienu s kojom je osvojio drugo mjesto u Serie B i izravni plasman u Serie A sljedeće sezone.

PARIZ - Međunardni sportski sud (CAS) objavio je u utorak da će o žalbi Međunarodnog biciklističkog saveza (UCI) na odluku Španjolskog biciklističkog saveza (RFEC) koji je trostrukog pobjednika "Tour de Francea", te nedavnog pobjednika "Gira d'Italia" Alberta Contadora oslobodio krivnje za uzimanje dopinga tijekom prošlogodišnjeg "Toura" donijeti početkom kolovoza. CAS je objavio kako će o slučaju Contador rasprsvljati od 1. do 3. kolovoza što znači da će Španjolac imati pravo nastupa na ovogodišnjem "Touru", koji je nas rasporedu od 2. do 24. srpnja, te braniti naslov osvojen posljednje dvije godine.

Contador je tijekom prošlogodišnjeg "Toura" na jednoj dopinškoj kontroli bio pozitivan na minimalnu količinu zabranjene supstance klenbuterola, a njegovo objašnjenje da je tu supstancu u organizam unio pojevši komad mesa RFEC je prihvatio i oslobodio ga krivnje. Na tu odluku žalili su se i UCI i Međunarodna antidopinška agencija (WADA). Dok CAS ne donese svoju odluku, Contador ima pravo nastupa, ali u slučaju da žalba UCI-ja i WADA-e bude prihvaćena oduzet će mu se naslov pobjednika prošlogodišnjeg "Toura" i svih utrka na kojima je pobijedio ove godine.

SARAJEVO - Trećeg dana natjecanja na 2. IBSA svjetskom prvenstvu u kuglanju za slijepe i slabovidne koje se održava u sarajevskoj olimpijskoj dvorani "Zetra" hrvatske su predstavnice u pojedinačnim finalima osvojile dvije zlatne i jednu srebrnu medalju.

U kategoriji B2 Evica Šerfez postala je svjetska prvakinja sa srušenih 1349 čunjeva. Srebrena je Mađarica Andra Erdely sa 1325 čunjeva, a bronca je pripala Irene Zieba sa 1299 čunjeva. U kategoriji B3 svjetska prvakinja je ponovno Ruža Markešić sa srušenih 1421 čunj. Srebro je pripalo Slovenki Mariji Frast sa 1388 čunjeva, a brončana je Njemica Silvia Sage sa 1360 čunjeva. Petra Deša je u kategoriji B1 osvojila srebrnu medalju sa srušenih 1115 čunjeva. Svjetska prvakinja je Čehinja Danijela Hladikova sa 1132 čunjeva, a bronca je pripala Njemici Rother Afelheid sa 1031.

U muškim finalima kategorije B1 Stjepan Đunđek zauzeo je peto mjesto sa 1173 čunjeva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙