FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Erste banka: gotovinski krediti bez valutne klauzule

ZAGREB, 30. svibnja 2011. (Hina) - Erste&Steiermaerkische Bank (Erste banka) objavila je danas da je u svoju ponudu uvela kunske gotovinske kredite te kunske kredite namijenjene poljoprivrednicima, u oba slučaja s rokom otplate do sedam godina.

"Prednost kunskih kredita odnosi se na eliminaciju tečajnog rizika, a što je posebno aktualno u kontekstu promjene tečaja kune u odnosu na strane valute. Dok se ranije ovakav kredit na sedam godina mogao ugovoriti samo uz valutnu klauzulu u eurima, od sada je to moguće bez valutne klauzule, odnosno u kunama", ističu iz Erste banke.

Kako navode, kamatna stopa na gotovinske kredite u kunama na rok do sedam godina, ovisno o modelu i ocjeni kreditne sposobnosti, kretat će se od 8,99 do 10,90 posto za klijente te od 10,20 do 11,90 posto za one bez statusa klijenta u Erste banci, a iznos kredita može biti od 7.400 kuna do 74.000 kuna (minimalno tisuću, a maksimalno deset tisuća eura).

Iz Erste banke ističu kako će od sada u kunama biti dostupni i krediti poljoprivrednicima, s rokom dospijeća do sedam godina, i to krediti za četiri kategorije - za proizvođače mlijeka, za investicije u poljoprivredi, za kupnju junica i za sjetvu.

Kamatna stopa na poljoprivredne kredite u kunama, ovisno o modelu i ocjeni kreditne sposobnosti, u prosjeku će se kretati od 7,50 do 9,90 posto, uz obavezan status klijenta Erste banke, navodi se u priopćenju.

Iz Erste banke također ističu da su u prva četiri mjeseca ove godine plasirali ukupno 8.730 gotovinskih kredita, ukupne vrijednosti preko 630 milijuna kuna, što je 20 posto veća vrijednost novoodobrenih gotovinskih kredita u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

U segmentu kreditiranja stanovništva Erste banka je, prema zadnje dostupnim službenim statistikama, prva tri mjeseca ove godine ostvarivala rast brži od prosjeka tržišta pa je njezin tržišni udjel pritom porastao s 13,54 posto s kraja prosinca prošle godine, na 13,59 posto krajem ožujka ove godine, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙