FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

ZAGREB, 25. svibnja 2011. (Hina) - Pregled sportskih vijesti do 12.30 sati:

ZAGREB - Nogometni klub Dinamo i trener Vahid Halilhodžić sporazumno su raskinuli ugovor godinu i pol prije njegova isteka, objavljeno je sinoć na internetskoj stranici prvaka Hrvatske. U medijima se nagađa da će Dinamo isplatiti Halilhodžiću oko 900 tisuća eura otpremnine zbog prijevremenog raskida ugovora. Raskidom ugovora završene su nesuglasice između Halilhodžića i Dinama koje su počele 6. svibnja na poluvremenu prvenstvene utakmice s Interom, kada je između izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića i trenera Halilhodžića došlo do verbalnog sukoba. Halilhodžić je preuzeo Dinamo 16. kolovoza prošle godine, nakon što je Velimir Zajec dobio otkaz zbog ispadanja u 3. pretkolu Lige prvaka od moldavskog Sheriffa. U vrlo kratkom vremenu uspio je preporoditi momčad i Dinamo je izborio ulazak u natjecanje po skupinama Europske lige, te je u skupini sa Villarrealom, Club Bruggeom i PAOK-om do zadnjeg kola bio u igri za prolazak u nokaut fazu natjecanja. Također, Dinamo je pod njegovim vodstvom mjesec dana prije kraja prvenstva šesti puta zaredom osvojio naslov prvaka Hrvatske.

SPLIT - Zdravstveno stanje teško ozlijeđenog nogometaša Drage Gabrića (24), koji je prije dva dana nastradao u prometnoj nesreći na autocesti kod Biskog, je stabilno, izvjestili su jutros iz Kliničkog bolničkog centra (KBC) Split. Dežurni liječnici splitske bolnice kazali su kako su zadovoljni sa jučer obavljenim pretragama CT-a i magnetske rezonance. Na snimkama su uočena nagnječenja mozga s neznatnim krvarenjem koje se na sreću nalazi nisko, gotovo u produžetku leđne moždine. U tom području nalaze se vitalni centri, a liječnice se još ne odlučuju za operativi zahvat. Više o zdravstvenim stanju hrvatskog reprezentativca moći će se reći nakon što danas liječnici Jedinice intezivnog liječenja mladog nogometaša probude iz inducirane kome. Hrvatski reprezentativac Drago Gabrić je nastradao u prometnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak u 18,20 sati kod Biska na dionici A1 Dugopolje-Bisko, kada je njegov osobni automobil BMW sletio s ceste. Suvozač u automobilu je lakše ozljeđen, a Gabrić je zadobio teške ozljede glave s krvarenjem u mozgu.

STOCKHOLM - Derbi utakmica 10. kola nogometnog prvenstva Švedske između Malmoea i Helsingborga prekinuta je sinoć u prvom poluvremenu kada je domaći navijač utrčao na teren i udario vratara Helsingborga Para Hanssona. Do incidenta je došlo nakon što su gosti poveli sa 1-0 u 30. minuti. Prethodno je u blizini vratara Helsingborga eksplodirala petarda. Zbog toga je sudac Stefan Johannesson poslao igrače u svlačionicu, a nakon 20 minuta prekida objavio je da utakmica neće biti nastavljena. U posljednje vrijeme navijački izgredi na nogometnim terenima u Švedskoj sve su učestaliji, a posebica je eskalirala upotreba pirotehnike. Zbog toga je Švedski nogometni savez zabranio upotrebu pirotehničkih sredstava na nogometnim stadionima, a suci su dobili naputak da u slučaju takvih izgreda moraju odmah prekinuti utakmicu.

MIAMI - U četvrtoj utakmici finala doigravanja Istočne konferencije NBA lige košarkaši Miami Heata su na domaćem terenu nakon produžetka svladali Chicago Bullse 101:93, pa sada Miami vodi sa 3:1 u pobjedama, i treba mu još jedan trijumf za plasman u veliko finale. Najzaslužniji za pobjedu Miamija bio je LeBron James koji je ubacio 35 poena, u uz to je u zadnjoj četvrtini na sebe preuzeo čuvanje najboljeg igrača Chicaga Derricka Rosea. Gosti su u posljednju četvrtinu ušli sa vodstvom 68-63, ali Miami je brzo uhvatio priključak i do kraja je to bila neizvjesna utakmica. Rose je imao priliku donijeti pobjedu Chicagu, ali njegov šut dvije sekunde prije kraja zadnje četvrtine nije pogodio metu, pa se nakon rezultata 85-85 morao igrati produžetak. U tih pet minuta produžetka Miami je bio bolji sa 16-8. Uz LeBrona Jamesa, u redovima Miamija istaknuli su se još Chris Bosh sa 22 i Dwyane Wade sa 14 poena. Kod Chicaga Derrick Rose je zabio 23, a Luol Deng i Carlos Boozer po 20 koešva. Peta utakmica je u četvrtak u Chicagu.

VANCOUVER - Hokejaši Vancouver Canucksa plasirali su se u finale NHL lige nakon što su u petoj utakmici završnice Zapadne konferencije pobijedili San Jose Sharkse sa 3:2 i s omjerom pobjeda od 4:1 izborili plasman u veliko finale. Protivnik u borbi za Stanley Cup bit će im pobjednik iz finalnog dvoboja Istočne konferencije u kojem Boston vodi protiv Tampa Baya sa 3:2.

MILANO - Talijanski reprezentativac Andrea Pirlo (32) prešao je iz AC Milana u torinski Juventus, čiji će član biti naredne tri godine, objavila je uprava Juventusa. U deset godina igranja u Milanu Pirlo je osvojio dva prvenstva i dva naslova europskih prvaka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙