FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: obilježen praznik rada

OSIJEK, 1. svibnja 2011.(Hina) - Međunarodni praznik rada 1. svibnja Osječani su tradicionalno obilježili na lijevoj obali Drave gdje se, po kišovitom vremenu, okupio znatno manji broj građana, nego ranijih godina.

Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH), Sindikat poljoprivrede (PPDIV) te Osječko-baranjska županija i grad Osijek organizirali su podjelu više od 2000 porcija graha s kobasicom.

Predsjednik Sindikata PPDIV-a Josip Pavić kazao je kako hrvatskim radnicima nije lako danas, a neće im biti lako ni sutra, jer kriza još uvijek traje.

Položaj radnika u hrvatskom društvu ovisit će o tome kako će se sindikati boriti za njihova prava, promjene u zakonu o radu te kolektivnim ugovorima i pravilnicima o radu, ocijenio je Pavić.

Potpredsjednik SSSH-a Ivan Tomac rekao je kako u Hrvatskoj prosječno ima od 18 do 25 tisuća radnika koji rade, a ne primaju plaću, a prošle je godine bilo između 70 i 110 tisuća radnika kojima poslodavci nisu uplaćivali doprinose.

Hrvatska prolazi novu krizu restrukturiranja, gubitka tržišta i radnih mjesta, i suočeni smo s viškovima radnika, što je posebice vidiljivo u prerađivačkoj industriji, gdje vladine mjere nisu dale rezultata, a korist su jedino izvlačile banke, ustvrdio je Tomac.

Poručio je radnicima da se uključe u sindikate, jer se samo tako može zaštiti rad dostojan čovjeka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙