FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

ZAGREB, 29. travnja 2011. (Hina) - Pregled sportskih vijesti do 12.30 sati:

NEW YORK - Košarkaši Atlanta Hawksa priredili su najveće iznenađenje u prvom krugu doigravanja NBA lige eliminiravši favorizirani Orlando Magic sa 4:2 u pobjedama. Prolazak u drugi krug Atlanta je izborila na domaćem terenu pobjedom 84:81, i sljedeči protivnik ime je najbolja momčad Istočne konferencije Chicago Bulls, koju predvodi fenomalni Derrick Rose. U pobjedničkoj momčadi istaknuo se Joe Johnson sa 23 koša, a kod Orlanda to je po običaju bio najbolji centar lige Dwight Howard sa 25 poena i 15 skokova. Branitelji naslova LA Lakersi u gostima su uvjerljivo dobili New Orleans 98:80, i također su seriju okončali sa 4:2 u pobjedama. Kod Lakersa Kobe Bryant je ubacio 24, Andrew Bynum 18, a Pau Gasol 16 poena, dok je kod New Orleansa najbolji strijelac bio Carl Landry sa 19 koševa. Lakersi u drugom krugu idu na Dallas Maverickse, koji su izbacili Portland.

LISABON - U prvoj utakmici polufinala Europske nogometne lige Benfica je na Luzu u Lisabonu svladala Bragu sa 2-1. Pogotke za Benficu postigli su Jardel (50) i Cardozo (59), dok je uspješan za Bragu bio Vandinho (53).Uzvrat je u Bragi za tjedan dana.

PORTO - U prvoj polufinalnoj utakmici Europske nogometne lige Porto je na svom stadionu Dragao uvjerljivo svladao Villarreal sa 5-1. Gosti su bili opasniji u prvom poluvremenu, te su bolju igru okrunili golom Canija u 45. minuti. No, u nastavku je Porto dominirao, a briljirao je Kolumbijac Falcao koji je postigao četiri pogotka. Prvoga u 49. minuti iz kaznenog udarca, a ostale završivši odlične momčadske akcije u 67., 75. i 90. minuti. Pogodak za 2-1 postigao je Guarin u 61. minuti. S ova četiri pogotka Falcao je stigao do 15 golova u Europi ove sezone, te je izjednačio rekord Jurgena Klinsmanna koji je u sezoni 1995/96. postigao 15 golova za Bayernu u Kupu UEFA.

Uzvrat je u Villarralu za tjedan dana.

NEW YORK - Rezultati drugog kruga doigravanja hokejaške NHL lige (igra se na 4 pobjede):

Vancouver Canucks - Nashville Predators 1:0

(Vancouver vodi 1:0 u pobjedama)

LONDON - Europski nogometni savez (UEFA) kaznio je škotskog prvaka Rangers sa 40,000 eura, te zabranila njegovim navijačima odlazak na jednu gostujuću utakmicu zbog uvredljivog skandiranja navijača Rangersa tijekom susreta osmine finala Europske lige prošloga mjeseca protiv PSV-a iz Eindhovena. Usto, Rangers je uvjetno kažnjen i igranjem jedne domaće utakmice bez gledatelja, ali ta će kazna stupiti na snagu jedino ukoliko se u sljedeće tri godine ponovi incident kao i protiv PSV-a."Vrlo smo razočarani što je naš klub kažnjen od UEFA-e zbog rasističkog skandiranja, poglavito što se svi u klubu borimo protiv takve vrste skandiranja. Kada dobijemo pismeno objašnjenje ove kazne, razmislit ćemo o našoj poziciji i žalbi", rekao je izvršni direktor Rangersa Martin Bain.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙