FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 22. travnja 2011. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

BARCELONA - Hrvatski tenisač Ivan Dodig plasirao se u polufinale ATP turnira u Barceloni, on je u četvrtfinalu nadigrao Španjolca Feliciana Lopeza sa 6-4, 2-6, 6-4 nakon sati i 56 minuta igre. U polufinalu će Dodig igrati protiv prvog igrača svijeta Rafaela Nadala.

Dodig će u subotu po prvi put u karijeri igrati protiv Nadala koji je u Barceloni je slavio pet puta, od 2005. do 2009. godine.

Dodig je dominirao prvim setom, oduzeo je servis Lopezu kod rezultata 1-1, a do kraja te dionice igre imao je još pet prilikza za novi "break". Iako niti jednu nije iskoristio, osvajanje prvoga seta nije dolazilo u pitanje jer je naš igrač odlično kontrolirao gemove na svom početnom udarcu.

U drugom setu situacija na terenu se potpuno izmijenila, Lopez je postao siguran na svom početnom udarcu, dok je Dodig čak dva puta izgubio servis. Prvi put na početku, a drugi na kraju seta.

Ipak, u trećem setu ponovila se situacija iz prvoga. Dodig je ponovno sigurno držao svoj servis, te je bio stalna prijetnja na Lopezov početni udarac. Pritisak je donio rezultat kod rezultata 4-4 kada je Dodig ostvario ključni "break", a zatim je u sljedećoj igri sigurno priveo meč kraju.

Susret Dodiga i Nadala na rasporedu je od 16 sati.

U prvom polufinalu će od 13.30 sati igrati Španjolci David Ferrer i Nicolas Almagro.

BARCELONA - Rezultati četvrtfinalnih susreta s ATP turnira tenisača u Barceloni:

Rafael Nadal (Špa/1) - Gael Monfils (Fra/7) 6-2, 6-2

IVAN DODIG (HRV) - Feliciano Lopez (Špa) 6-4, 2-6, 6-4

David Ferrer (Špa/4) - Jurgen Melzer (Aut/6) 6-3, 6-3

Nicolas Almagro (Špa/8) - Juan Carlos Ferrero (Špa) 6-3, 6-3

PULA - Hrvatska ženska rukometna reprezentacija svladala je u prijateljskoj utakmici odigranoj u petak u Puli reprezentaciju Švedske sa 29-26 (16-11). Naše su se igračice uspjele uzvratiti Šveđankama za 27-31 poraz koji su pretrpjele u četvrtak također u Puli. Najefikasnije u našoj reprezentaciji bile su Maja Zebić sa sedam i Andrea Penezić sa šest golova, dok je Torstenson postigla osam pogodaka za Švedsku.

MADONNA DI CAMPIGLIO - najbolji hrvatski biciklist Robert Kišerlovski (Astana) završio je ovogodišnju utrku "Giro del Trentino" na šestoj poziciji sa 42 sekunde zaostatka za pobjednikom, Talijanom Micheleom Scarponijem (Lampre), dok je Vladimir Miholjević (Acqua e Sapone) u konačnom redoslijedu zauzeo devetu poziciju sa 1:35 minuta slabijim vremenom od Scarponija.

U posljednjoj, četvrtoj etapi, voženoj od Andala do Madonne di Campiglio u dužini od 161.5 kilometra najbrži je bio Čeh Roman Kreuziger (Astana) koji je u završnom sprintu bio brži od Talijana Emanuelea Selle (Androni Giocattoli), dok je treći Ukrajinac Jaroslav Popovič (RadioShack) ciljem prošao s osam sekundi zaostatka.

Kišerlovski je u četvrtoj etapi zauzeo 11. mjesto sa 24 sekunde slabijim vremenom od momčadskog kolege Kreuzigera, dok je Miholjević bio 22. sa 1:01 minutom zaostatka.

Četvrtodnevna utrka "Giro del Trentino" biciklistima luži kao posljednja provjera forme uoči nastupa na drugoj najvažnijoj utrci u kalendaru, "Giru d'Italia" koji započinje 7. svibnja u Torinu.

ISTANBUL - Drugoga dana natjecanja na Europskom prvenstvu u judu u Istanbulu jedini hrvatski predstavnik u muškoj konkurenciji Tomislav Marijanović je u kategoriji do 81 kilograma stigao nadomak medalje, ali je na kraju natjecanje završio na petom mjestu.

Marijanović je u svoje prve dvije borbe svladao Mađara Sandora Nagysolymosija i Gruzijca Davita Karbelašvilija, ali je potom u borbi za ulazak u polufinale izgubio od Azerbejdžanca Elnura Mamadalija koji se kasnije okitio zlatnom medaljom. U repesažu Marijanović je prvo svladao Čeha Jaromira Musila, da bi u borbi za brončano odličje izgubio od Rusa Siražudina Magomedova.

U petak je nastupila i Marijana Mišković u kategoriji do 63 kilograma, ali je ostala bez prilike boriti se za medalju. U prvoj je borbi svladala Mađaricu Bernadett Baczko, ali je potom izgubila od Izraelke Alice Schlesinger. Kako je Izraelka izgubila svoju sljedeću borbu, Mišković je ostala bez prilike da kroz repesaž pokuša osvojiti broncu.

Posljednjeg dana EP-a, u subotu će nastupiti još dvije hrvatske judašice, Kristina Marijanović u kategoriji do 78 kg i Ivana Maranić u kategoriji preko 78 kg.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙