FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bozanić: uskrsne čestitke patrijarhu Irineju i mitropolitu Pavloviću

ZAGREB, 22. travnja 2011. (Hina) - Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić zahvalio je na čestitkama te uputio uskrsne čestitke patrijarhu srpskom gospodinu Irineju i mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom i cijele Italije gospodinu Jovanu Pavloviću.

U uskrsnoj čestitki patrijarhu srpskom Irineju, episkopima, svećenstvu, monaštvu i svim pravoslavnim vjernicima povjerenim njegovoj pastirskoj službi, kaže se: "Krist je svojim križem i uskrsnućem otkupio čovjeka i učinio ga novim stvorenjem u Duhu Svetom. Otada čovjekova čežnja za mirom, pravdom i boljim svijetom ima čvrsto uporište u Kristu Uskrlom. Isusov križ, njegova smrt i uskrsnuće, prva su i posljednja istina, vrijednost i putokaz za vjernike, za Crkvu i cijeli svijet. U tu istinu vjerujemo, na njoj gradimo svoj život i radimo za istinsko dobro svakog čovjeka. S tim mislima dijelim s Vama bratsko zajedništvo vjere te Vas najsrdačnije u Kristu pozdravljam."

Kardinal Bozanić zaželio je sretan i blagoslovljen Uskrs mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom i cijele Italije gospodinu Jovanu Pavloviću, svećenstvu i monaštvu te pravoslavnim vjernicima njegove Eparhije.

"Neka vjera u uskrsnuće Gospodina našega Isusa Krista, koja je zajednička svim kršćanima, rasvijetli naša srca i unese u njih radost koju su doživjeli apostoli vidjevši Uskrsnuloga. Po toj su vjeri kršćani prepoznatljivi kao svjedoci boljega svijeta. U radosti Kristova uskrsnuća i bratskom zajedništvu vjere, srdačno Vas u Gospodinu pozdravljam", kaže se Bozanićevoj čestitki mitropolitu Pavloviću koju medijima prenosi Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙