FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDSSB: ne priznajemo hašku presudu generalima

ZAGREB, 15. travnja 2011.(Hina) - Saborski zastupnik HDSSB-a Boro Grubišić izjavio je danas da njegova stranka ne priznaje osuđujuću hašku presudu hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču kao sudionicima udruženog zločinačkog pothvata, jer presudu smatra sramotnom, a odgovornom za nju smatra "izdajničko i slugansko" ponašanje hrvatske politike od 2000. godine naovamo.

"Ne priznajemo ovu presudu, ovo je žalost i sramota, prije svega hrvatske vlade. Ali hrvatski narod će znati ocijeniti tko se ponaša izdajnički, sluganski prema Europi, Srbiji, prema Dodiku u Republici Srpskoj. Ovdje je sve jasno", izjavio je Grubišić novinarima u Saboru.

Zamoljen za komentar prvostupanjske presude, kojom su Gotovina i Markač proglašeni krivima i osuđeni na 24 odnosno 18 godina zatvora, odgovorio je da HDSSB takvu presudu ne priznaje, kao ni onu utemeljitelju njegove stranke Branimiru Glavašu.

"Hrvatska politika od 2000. na ovamo je izdajnička, sluganska, i ona je svojim nedjelovanjem, svojim sluganskim i poltronskim mentalitetom dobrim dijelom doprinijela ovakvoj presudi", poručio je Grubišić.

Katastrofalnom ocjenjuje i činjenicu da se kazne temelje na počinjenju udruženog zločinačkog pothvata.

"Što će naša djeca, naši unuci, hoće li Hrvatska biti država utemeljena na zločinu, da je prvi hrvatski predsjednik vođa zločinače orgaizacije", upitao je.

Strašnima ocjenjuje i dijelove presude po kojima su napadi hrvatskih snaga u akciji Oluja na tada okupirane gradove bili nezakoniti.

"Znači li to da Hrvatska nije imala pravo osloboditi svoj teritorij? To je strašno. Nigdje se ne spominje agresija Srbije, Crne Gore i BiH, mislim na Republiku Srpsku, na Hrvatsku. Hrvatska je valjda trebala ići praćkom i ljubiti neprijatelje. Pa rat se vodi oružjem a ne praćkama", naglasio je Grubišić.

Presudu vidi i kao potvrdu da je Haški sud politički sud, kao i da su hrvatske vlade propustile učiniti sve kako bi oborile optužbe za zločinački pothvat.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙